Bezienswaardigheden in Los Angeles

Griffith Observatory

“Kijk naar de sterren… of geniet gewoon van een fantastisch uitzicht over de skyline van Los Angeles vanaf het Griffith Observatory. ”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Het Griffith Observatory is een architectonische topprestatie uit de jaren ’30, gelegen op een plateau met uitzicht over Los Angeles. Of je nu zin hebt in een snelle astronomieles, of gewoon van de frisse lucht wilt genieten door over de gemarkeerde paden rond het observatorium te lopen, het kan hier allebei. Tijdens de maandelijkse sterrenfeestjes kunnen stelletjes een rustige nacht onder de sterren beleven, en met een telescoop de twinkelende lichtjes bewonderen. In de eerste vijf dagen dat het observatorium open was, hebben meer dan 13.000 mensen de sterrenwacht bezocht, en tegenwoordig is het nog steeds één van de meest populaire bezienswaardigheden in Los Angeles.  

TIP: Maak, nadat je een planetariumvoorstelling hebt gezien, een wandeling over een van de lange wandelpaden die rondom het gehele gebied van Griffith Park liggen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: E Observatory Rd 2800 | Website: http://griffithobservatory.org

Meer bezienswaardigheden in Los Angeles

Bekijk alle bezienswaardigheden

Pink's Hotdogs

“Als er al meer dan 77 jaar een rij staat, moet het wel de moeite waard zijn. ”

Kenneth Hahn State Recreation Area

“Raak je niet onder de indruk van grote gebouwen en de overal aanwezige beroemdheden? Ga dan naar het Kenneth Hahn State Recreation Area voor een uitzicht op de natuur en de stad. ”

The Broad

“The Broad is de belangrijkste ontwikkeling in de kunstscene van Los Angeles sinds de “Barely Legal"-tentoonstelling van Banksy in 2006. ”