Bezienswaardigheden in Los Angeles

De Grote Muur van Los Angeles

“Kunst, cultuur, verzet en gemeenschapsinitiatieven lopen in elkaar over in de Great Wall of Los Angeles. ”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Dit gemeenschapsproject op de muur van het Tujunga Flood Control Channel, om het herdenken van culturen onder de aandacht te brengen in een snel veranderende stad, is bijna 840 meter breed en valt op door de sprekende kleuren. 400 jonge vrijwilligers werkten meer dan 5 jaar aan deze muurschildering. Historici, etnologen en antropologen boden ondersteuning zodat het werk een historische waarheid meedraagt, en hebben zo multiculturele risicojongeren geholpen hun stem om te zetten in beeltenissen door middel van schilderen. De bewogen geschiedenis van Los Angeles zit vol roemrijke gebeurtenissen die vereeuwigd zijn in de kust op de Great Wall.

TIP: Volg het lineaire verhaal van de afbeeldingen door bij Burbank Boulevard en Coldwater Canyon te beginnen. De muurschildering loopt bijna een kilometer verder noord door, tot op de kruising van Oxnard Street en Coldwater Canyon.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Oxnard St 12900

Meer bezienswaardigheden in Los Angeles

Bekijk alle bezienswaardigheden

Huntington Library

“Het woord ‘bibliotheek’ omvat niet eens de hoeveelheid en kwaliteit van de tentoonstellingen, waaronder kunstschatten en antieke boeken, en meerdere betoverende tuinen. ”

Grauman's Chinese Theater

“Handafdrukken, voetafdrukken en ’s werelds grootste IMAX-scherm maken het TCL Chinese Theater een 'must' voor filmliefhebbers. ”

Kenneth Hahn State Recreation Area

“Raak je niet onder de indruk van grote gebouwen en de overal aanwezige beroemdheden? Ga dan naar het Kenneth Hahn State Recreation Area voor een uitzicht op de natuur en de stad. ”