Londen

Ontdek de verborgen tropische oase in de Barbican Garden Room

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Laat je niet misleiden door de brutalistische architectuur van het cultureel centrum Barbican: boven in dit betonnen gebouw vind je een verscholen tropische tuin. Het is echt een verborgen parel in de stad, want niet veel toeristen of zelfs locals weten hiervan! Breng een ontspannende middag door in deze exotische omgeving en ontdek de tropische vissen en 2.000 soorten uitheemse planten en bomen! Ontdek gratis de op een na grootste serre van Londen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Volg Regent's Canal en ontdek een verrassende kant van Londen.

Zelfs wanneer je een local bent, of Londen al een paar keer hebt bezocht, zal een wandeling langs Regent's Canal je een heel andere kant van deze diverse stad laten zien. Begin je 2-uur lange wandeling in Little Venice in West-Londen en volg het kanaal helemaal tot aan Victoria Park in Oost-Londen. Je zult versteld staan van wat je ontdekt tijdens je wandeling: van verscholen bioscopen tot eigenaardige bibliotheken en gezellige koffiezaakjes aan het water!

Ontsnap aan de drukte van de stad in Kew Gardens

Wanneer je even wilt ontsnappen aan het drukke stadscentrum van Londen, plan je een reisje naar Kew Gardens. Geniet van de rust en stilte terwijl je wordt omringd door de mooiste bloemen en planten van de wereld. Ga op zoek naar de nobele Old Lions. Deze elegante bomen staan al sinds 1762 in het park!

Proef een perfecte Indiase curry, het onofficiële nationale gerecht van Engeland!

Je denkt wellicht dat fish & chips de lokale keuken is, maar eigenlijk is de Indiase curry het nationale gerecht in Groot-Brittannië. Wanneer je in Londen bent, moet je dan ook zeker een van de geweldige Indiase restaurants bezoeken. Waar Brick Lane in Oost-Londen de hoogste concentratie curryrestaurants per vierkante meter heeft, zijn elders betere en familievriendelijke restaurants te vinden.