Londen

Zet je tanden in een crodough!

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Kort nadat de hybride croissant-donut New York overnam, stak de crodough de Atlantische Oceaan over in de zomer van 2013 om de Londense bakkerijen te veroveren. De crodough, ook wel een cronut genoemd, is een soort croissant maar welke als een donut wordt gefrituurd. Wie er de beste crodough van de stad verkoopt? Probeer Rinkoff Bakery, Wild and Wood Coffee en Kooky Bakes.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Bezoek een van Londense musea van wereldklasse

Londen is gezegend met musea van wereldklasse, de meeste daarvan hebben gratis entree. Ontdek geweldige, internationale moderne en hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale in het Tate Modern. Reis door de tijd en culturen in het British Museum. Hun indrukwekkende Egyptische collectie trekt de meeste bezoekers en is iets dat je niet mag missen! Het geweldige Great Court in de entree is het zeker waard om een foto van te nemen.

Volg Regent's Canal en ontdek een verrassende kant van Londen.

Zelfs wanneer je een local bent, of Londen al een paar keer hebt bezocht, zal een wandeling langs Regent's Canal je een heel andere kant van deze diverse stad laten zien. Begin je 2-uur lange wandeling in Little Venice in West-Londen en volg het kanaal helemaal tot aan Victoria Park in Oost-Londen. Je zult versteld staan van wat je ontdekt tijdens je wandeling: van verscholen bioscopen tot eigenaardige bibliotheken en gezellige koffiezaakjes aan het water!

Verlies jezelf in het enorme schilderij in de mooiste eethal van Europa

Het Old Royal Naval College in Greenwich is een architecturale parel. Het is geen verrassing dat deze barokke gebouwen vaak verschijnen in Hollywoodfilms zoals de Marvel-film Thor: The Dark World. De enorme beschilderde hal, met zijn epische plafond, wordt ook wel het grootste schilderij van Europa genoemd. Deze indrukwekkende hal diende als achtergrond voor de film Pirates of the Caribbean. Kom dit indrukwekkende kunstwerk zelf bekijken! Entree is gratis.