Londen

Volg Regent's Canal en ontdek een verrassende kant van Londen.

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Zelfs wanneer je een local bent, of Londen al een paar keer hebt bezocht, zal een wandeling langs Regent's Canal je een heel andere kant van deze diverse stad laten zien. Begin je 2-uur lange wandeling in Little Venice in West-Londen en volg het kanaal helemaal tot aan Victoria Park in Oost-Londen. Je zult versteld staan van wat je ontdekt tijdens je wandeling: van verscholen bioscopen tot eigenaardige bibliotheken en gezellige koffiezaakjes aan het water!

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Bekijk verbazingwekkende straatkunst in Shoreditch

Breng een bezoek aan de grootste straatkunstscene in Shoreditch. Ondanks dat het officieel nog steeds illegaal is, wordt straatkunst hier gedoogd en is het zelfs een van de grote attracties die toeristen naar dit gedeelte van Oost-Londen trekt. De muren rond Brick Lane dienen als het canvas voor de straatkunstelite van de wereld, zoals Banksy, Shepard Fairey, Dal East, Faith47 en ROA.

Proef een perfecte Indiase curry, het onofficiële nationale gerecht van Engeland!

Je denkt wellicht dat fish & chips de lokale keuken is, maar eigenlijk is de Indiase curry het nationale gerecht in Groot-Brittannië. Wanneer je in Londen bent, moet je dan ook zeker een van de geweldige Indiase restaurants bezoeken. Waar Brick Lane in Oost-Londen de hoogste concentratie curryrestaurants per vierkante meter heeft, zijn elders betere en familievriendelijke restaurants te vinden.

Bezoek een van Londense musea van wereldklasse

Londen is gezegend met musea van wereldklasse, de meeste daarvan hebben gratis entree. Ontdek geweldige, internationale moderne en hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale in het Tate Modern. Reis door de tijd en culturen in het British Museum. Hun indrukwekkende Egyptische collectie trekt de meeste bezoekers en is iets dat je niet mag missen! Het geweldige Great Court in de entree is het zeker waard om een foto van te nemen.