Londen

Bekijk verbazingwekkende straatkunst in Shoreditch

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Breng een bezoek aan de grootste straatkunstscene in Shoreditch. Ondanks dat het officieel nog steeds illegaal is, wordt straatkunst hier gedoogd en is het zelfs een van de grote attracties die toeristen naar dit gedeelte van Oost-Londen trekt. De muren rond Brick Lane dienen als het canvas voor de straatkunstelite van de wereld, zoals Banksy, Shepard Fairey, Dal East, Faith47 en ROA.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Zet je tanden in een crodough!

Kort nadat de hybride croissant-donut New York overnam, stak de crodough de Atlantische Oceaan over in de zomer van 2013 om de Londense bakkerijen te veroveren. De crodough, ook wel een cronut genoemd, is een soort croissant maar welke als een donut wordt gefrituurd. Wie er de beste crodough van de stad verkoopt? Probeer Rinkoff Bakery, Wild and Wood Coffee en Kooky Bakes.

Vind alle verscholen publieke kunstwerken rond London Liverpool Street Station

De Broadgate Art Trail neemt je mee langs zestien kunstwerken. Volg deze route en ontdek de hoogtepunten:

Verlies jezelf in het enorme schilderij in de mooiste eethal van Europa

Het Old Royal Naval College in Greenwich is een architecturale parel. Het is geen verrassing dat deze barokke gebouwen vaak verschijnen in Hollywoodfilms zoals de Marvel-film Thor: The Dark World. De enorme beschilderde hal, met zijn epische plafond, wordt ook wel het grootste schilderij van Europa genoemd. Deze indrukwekkende hal diende als achtergrond voor de film Pirates of the Caribbean. Kom dit indrukwekkende kunstwerk zelf bekijken! Entree is gratis.