Londen

Bezoek een van Londense musea van wereldklasse

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Londen is gezegend met musea van wereldklasse, de meeste daarvan hebben gratis entree. Ontdek geweldige, internationale moderne en hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale in het Tate Modern. Reis door de tijd en culturen in het British Museum. Hun indrukwekkende Egyptische collectie trekt de meeste bezoekers en is iets dat je niet mag missen! Het geweldige Great Court in de entree is het zeker waard om een foto van te nemen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Ontdek het Queen Elizabeth Olympic Park

Dit park is speciaal gebouwd voor de Olympische en Paralympische Spelen in Londen in 2012. Dit voormalig moerasgebied is succesvol getransformeerd tot een schitterend recreatiepark en omarmt de kunsten en sport. Breng een bezoek aan sportaccommodaties, ontdek de publieke kunstwerken, fiets door het park of ga simpelweg op het gras liggen op een zonnige middag. 

Verlies jezelf in het enorme schilderij in de mooiste eethal van Europa

Het Old Royal Naval College in Greenwich is een architecturale parel. Het is geen verrassing dat deze barokke gebouwen vaak verschijnen in Hollywoodfilms zoals de Marvel-film Thor: The Dark World. De enorme beschilderde hal, met zijn epische plafond, wordt ook wel het grootste schilderij van Europa genoemd. Deze indrukwekkende hal diende als achtergrond voor de film Pirates of the Caribbean. Kom dit indrukwekkende kunstwerk zelf bekijken! Entree is gratis.

Bekijk verbazingwekkende straatkunst in Shoreditch

Breng een bezoek aan de grootste straatkunstscene in Shoreditch. Ondanks dat het officieel nog steeds illegaal is, wordt straatkunst hier gedoogd en is het zelfs een van de grote attracties die toeristen naar dit gedeelte van Oost-Londen trekt. De muren rond Brick Lane dienen als het canvas voor de straatkunstelite van de wereld, zoals Banksy, Shepard Fairey, Dal East, Faith47 en ROA.