Londen

Bezoek een van Londense musea van wereldklasse

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Londen is gezegend met musea van wereldklasse, de meeste daarvan hebben gratis entree. Ontdek geweldige, internationale moderne en hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale in het Tate Modern. Reis door de tijd en culturen in het British Museum. Hun indrukwekkende Egyptische collectie trekt de meeste bezoekers en is iets dat je niet mag missen! Het geweldige Great Court in de entree is het zeker waard om een foto van te nemen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Bekijk verbazingwekkende straatkunst in Shoreditch

Breng een bezoek aan de grootste straatkunstscene in Shoreditch. Ondanks dat het officieel nog steeds illegaal is, wordt straatkunst hier gedoogd en is het zelfs een van de grote attracties die toeristen naar dit gedeelte van Oost-Londen trekt. De muren rond Brick Lane dienen als het canvas voor de straatkunstelite van de wereld, zoals Banksy, Shepard Fairey, Dal East, Faith47 en ROA.

Proef een perfecte Indiase curry, het onofficiële nationale gerecht van Engeland!

Je denkt wellicht dat fish & chips de lokale keuken is, maar eigenlijk is de Indiase curry het nationale gerecht in Groot-Brittannië. Wanneer je in Londen bent, moet je dan ook zeker een van de geweldige Indiase restaurants bezoeken. Waar Brick Lane in Oost-Londen de hoogste concentratie curryrestaurants per vierkante meter heeft, zijn elders betere en familievriendelijke restaurants te vinden.

Ontdek de verborgen tropische oase in de Barbican Garden Room

Laat je niet misleiden door de brutalistische architectuur van het cultureel centrum Barbican: boven in dit betonnen gebouw vind je een verscholen tropische tuin. Het is echt een verborgen parel in de stad, want niet veel toeristen of zelfs locals weten hiervan! Breng een ontspannende middag door in deze exotische omgeving en ontdek de tropische vissen en 2.000 soorten uitheemse planten en bomen! Ontdek gratis de op een na grootste serre van Londen.