Londen

Bezoek een van Londense musea van wereldklasse

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Londen is gezegend met musea van wereldklasse, de meeste daarvan hebben gratis entree. Ontdek geweldige, internationale moderne en hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale in het Tate Modern. Reis door de tijd en culturen in het British Museum. Hun indrukwekkende Egyptische collectie trekt de meeste bezoekers en is iets dat je niet mag missen! Het geweldige Great Court in de entree is het zeker waard om een foto van te nemen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Ontsnap aan de drukte van de stad in Kew Gardens

Wanneer je even wilt ontsnappen aan het drukke stadscentrum van Londen, plan je een reisje naar Kew Gardens. Geniet van de rust en stilte terwijl je wordt omringd door de mooiste bloemen en planten van de wereld. Ga op zoek naar de nobele Old Lions. Deze elegante bomen staan al sinds 1762 in het park!

Bekijk verbazingwekkende straatkunst in Shoreditch

Breng een bezoek aan de grootste straatkunstscene in Shoreditch. Ondanks dat het officieel nog steeds illegaal is, wordt straatkunst hier gedoogd en is het zelfs een van de grote attracties die toeristen naar dit gedeelte van Oost-Londen trekt. De muren rond Brick Lane dienen als het canvas voor de straatkunstelite van de wereld, zoals Banksy, Shepard Fairey, Dal East, Faith47 en ROA.

Ontdek het Queen Elizabeth Olympic Park

Dit park is speciaal gebouwd voor de Olympische en Paralympische Spelen in Londen in 2012. Dit voormalig moerasgebied is succesvol getransformeerd tot een schitterend recreatiepark en omarmt de kunsten en sport. Breng een bezoek aan sportaccommodaties, ontdek de publieke kunstwerken, fiets door het park of ga simpelweg op het gras liggen op een zonnige middag.