Londen

Bezoek een van Londense musea van wereldklasse

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Londen is gezegend met musea van wereldklasse, de meeste daarvan hebben gratis entree. Ontdek geweldige, internationale moderne en hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale in het Tate Modern. Reis door de tijd en culturen in het British Museum. Hun indrukwekkende Egyptische collectie trekt de meeste bezoekers en is iets dat je niet mag missen! Het geweldige Great Court in de entree is het zeker waard om een foto van te nemen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Zet je tanden in een crodough!

Kort nadat de hybride croissant-donut New York overnam, stak de crodough de Atlantische Oceaan over in de zomer van 2013 om de Londense bakkerijen te veroveren. De crodough, ook wel een cronut genoemd, is een soort croissant maar welke als een donut wordt gefrituurd. Wie er de beste crodough van de stad verkoopt? Probeer Rinkoff Bakery, Wild and Wood Coffee en Kooky Bakes.

Verlies jezelf in het enorme schilderij in de mooiste eethal van Europa

Het Old Royal Naval College in Greenwich is een architecturale parel. Het is geen verrassing dat deze barokke gebouwen vaak verschijnen in Hollywoodfilms zoals de Marvel-film Thor: The Dark World. De enorme beschilderde hal, met zijn epische plafond, wordt ook wel het grootste schilderij van Europa genoemd. Deze indrukwekkende hal diende als achtergrond voor de film Pirates of the Caribbean. Kom dit indrukwekkende kunstwerk zelf bekijken! Entree is gratis.

Vind alle verscholen publieke kunstwerken rond London Liverpool Street Station

De Broadgate Art Trail neemt je mee langs zestien kunstwerken. Volg deze route en ontdek de hoogtepunten: