Londen

Bezoek een van Londense musea van wereldklasse

Jouw lokale TIX-gids: Zarina Rimbaud-Kadirbaks

Londen is gezegend met musea van wereldklasse, de meeste daarvan hebben gratis entree. Ontdek geweldige, internationale moderne en hedendaagse kunst in een voormalige elektriciteitscentrale in het Tate Modern. Reis door de tijd en culturen in het British Museum. Hun indrukwekkende Egyptische collectie trekt de meeste bezoekers en is iets dat je niet mag missen! Het geweldige Great Court in de entree is het zeker waard om een foto van te nemen.

Suggestie of feedback?

Meer in Londen

Bekijk alle tips

Ontdek de verborgen tropische oase in de Barbican Garden Room

Laat je niet misleiden door de brutalistische architectuur van het cultureel centrum Barbican: boven in dit betonnen gebouw vind je een verscholen tropische tuin. Het is echt een verborgen parel in de stad, want niet veel toeristen of zelfs locals weten hiervan! Breng een ontspannende middag door in deze exotische omgeving en ontdek de tropische vissen en 2.000 soorten uitheemse planten en bomen! Ontdek gratis de op een na grootste serre van Londen.

Verlies jezelf in het enorme schilderij in de mooiste eethal van Europa

Het Old Royal Naval College in Greenwich is een architecturale parel. Het is geen verrassing dat deze barokke gebouwen vaak verschijnen in Hollywoodfilms zoals de Marvel-film Thor: The Dark World. De enorme beschilderde hal, met zijn epische plafond, wordt ook wel het grootste schilderij van Europa genoemd. Deze indrukwekkende hal diende als achtergrond voor de film Pirates of the Caribbean. Kom dit indrukwekkende kunstwerk zelf bekijken! Entree is gratis.

Volg Regent's Canal en ontdek een verrassende kant van Londen.

Zelfs wanneer je een local bent, of Londen al een paar keer hebt bezocht, zal een wandeling langs Regent's Canal je een heel andere kant van deze diverse stad laten zien. Begin je 2-uur lange wandeling in Little Venice in West-Londen en volg het kanaal helemaal tot aan Victoria Park in Oost-Londen. Je zult versteld staan van wat je ontdekt tijdens je wandeling: van verscholen bioscopen tot eigenaardige bibliotheken en gezellige koffiezaakjes aan het water!