Restaurants in Lissabon

Mercado da Ribeira

“Ik had mijn bedenkingen toen deze plek opende omdat het er uitzag als een exclusief food court maar ik had het helemaal mis. Het bleek een groot succes en het is een fantastische plek om met vrienden te bezoeken.”

- Katy woont al sinds 2008 in Lissabon

Mercado da Ribeira is de grootste en oudste versmarkt in Lissabon. De markt is gelegen in een prachtig oud pand uit de dertiende eeuw nabij Cais do Sodre aan de Tejo rivier en al jarenlang kopen mensen vers fruit, groenten, vlees en vis op deze markt. Vroeger was dit de bekendste vismarkt van Lissabon.

Later begon dit prachtige gebouw in verval te geraken en toen supermarkten verse waren eenvoudig toegankelijk maakten, trok deze markt steeds minder bezoekers. Daarmee werd een deel van de markt niet meer gebruikt en de Timeout Mercado da Ribeira werd geboren.

Het concept is dat vele van de topchefs die exclusieve restaurants in Lissabon bezitten, een kleine Tascinha (kraam) hebben in de markthal waar ze petiscos en kleine samples serveren van de grotere gerechten uit hun restaurants. Langs de muren van de hal staan kleine kraampjes en in het midden van de hal staan lange tafels, waar de gasten zitten. Er staan ook cocktail kraampjes tussen de tafels. Je gaat naar de markt, wandelt rond om je keuze te maken, kiest jouw gerecht en gaat daarna op zoek naar jouw vrienden.

TIP: Het is aan te raden eerst een tafel te zoeken en dan apart van elkaar eten te halen. Het kan in eerste instantie wat ongezellig lijken maar geloof me, je haalt op deze manier het meeste uit je bezoek.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Avenida 24 de Julho 50 | Openbaar vervoer: 15E tram, Cais do Sodre metro | Telefoon: +351 21 359 3100 | Website: http://www.lisbonlux.com/lisbon-shops/mercado-da-ribeira.html

Meer restaurants in Lissabon

Bekijk alle restaurants

Natraj

“Je bezoekt Lissabon en plots heb je zin in een curry. Er zijn een aantal curry huizen in Lissabon, maar één van mijn favorieten is Natraj op Rua dos Sapateiros in Baixa Chiado.”

La Finestra

“Af en toe heb ik gewoon behoefte aan een goede pizza en La Finestra is mijn standaard adres. De keuken is zichtbaar door een raam en je kunt zo de koks het deeg voor de pizzabodem door de lucht zien gooien.”

O Pitéu da Graça

“Eén van mijn favoriete restaurants wanneer ik mezelf wil verwennen met een stevige Portugese maaltijd voor een scherpe prijs is O Pitéu. Ik houd van de levendige sfeer in dit restaurant omdat ik me echt als een lokale bewoner voel in Lissabon.”