Lissabon

Transfer Luchthaven Lissabon

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Het vliegveld van Lissabon ligt centraal en het is zeer eenvoudig om vanuit hier naar de stad te reizen omdat het vliegveld op pakweg 8 kilometer afstand van het stadscentrum ligt. Een rit van het vliegveld naar het stadscentrum zal slechts 20 tot 30 minuten in beslag nemen afhankelijk van het verkeer. De reistijd van metro en bus is nagenoeg gelijk. Concreet zijn er de volgende mogelijkheden om van de luchthaven naar jouw bestemming in Lissabon te reizen:

  • Metro
  • Luchthaven Bus
  • Taxi

Metro
De metro gaat direct van het vliegveld naar São Sebastião via de Rode Lijn waar je kunt overstappen naar de Blauwe Lijn om verder naar het centrum van Lissabon te reizen. Een rit met de metro kost €1,40 per enkele reis.

Airport Bus
Er is een Airport Bus Bus die op sleutellocaties verspreid over de stad stopt zoals grotere hotels en treinstations. Een enkele rit kost €3,50 op de bus en €3,15 wanneer je vooraf een kaartje koopt.

Taxi
Er is een taxi standplaats buiten de aankomsthal. Een taxirit naar de stad zou niet meer mogen kosten dan €12. Dit is veruit mijn favoriete optie vanwege het gemak en omdat je van deur tot deur reist.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer in Lissabon

“Lissabon beschikt over een fantastisch openbaar vervoersysteem dat meestal ook op tijd rijdt. Let wel op voor stakingen die regelmatig voorkomen. www.hagreve.com is een goede plek om stakingen te volgen.”

Looproute Lissabon

“Ik blijf erbij dat lopen de beste manier is om Lissabon te zien. Je voeten brengen je op plekken waar geen enkele andere manier van vervoer je kan brengen en je zult verrast zijn over wat je kunt vinden.”

Veiligheid in Lissabon

“Ik heb me altijd zeer veilig gevoeld tijdens het rondwandelen Lissabon ongeacht het tijdstip. Je moet wel opletten wie en wat er rond je bevindt, maar de stad straalt een gevoel van veiligheid uit.”