Lissabon

Praktische Tips in Lissabon

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh
  • Neem een zonnebril en zonnebrandcrème mee. Dit klinkt misschien gek maar de zon in Portugal is heet. Zeker heter dan veel andere bestemmingen in Europa en de hitte wordt vaak verborgen door dat heerlijke Atlantische briesje dat in Lissabon waait zodat je niet merkt dat je geroosterd wordt. Een zonnebril is ook noodzakelijk. Het licht in Lissabon is wonderbaarlijk maar wanneer de zon fel op de witte gebouwen en de lichte kiezelstenen stoepen schijnt, kan het licht ontzettend fel zijn. 
  • Neem comfortabele schoenen mee. Sandalen en slippers zijn fijn wanneer je er lange afstanden mee kunt lopen maar helaas zijn hakken niet aan te raden om drie redenen: allereerst zijn de stoepen en wegen niet waterpas, ten tweede zullen je schoenen in recordtijd vernield zijn, en ten derde is het geen pretje om de vele heuvels op hakken te moeten bestijgen. Houd er ook rekening mee dat schoenen met lederen zolen gevaar op kunnen leveren omdat ze in ski's zullen veranderen op de natte stoep die meestal uit kiezelstenen bestaan.
  • Let op voor zakkenrollers. In het bijzonder op de toeristentram: tram 28E. Ze zijn zeer vakkundig in hun "werk" en je realiseert wellicht pas te laat dat jouw portemonnee verdwenen is.
  • Brood en kaas in restaurants. Je moet betalen voor het eten (inclusief brood en boter) dat je op tafel krijgt voor je bestelling. Als je hier geen behoefte aan hebt, vraag dan aan de bediening om deze weg te halen.
  • Bediening kan soms wat langzaam zijn. De enige manier om hiermee om te gaan is diep ademhalen en te glimlachen. Je bent op vakantie en jezelf opwinden zal tot niets leiden. Ik denk dat de snelheid gepaard gaat met het warme klimaat!
  • Drink altijd Portugese wijn. Het is heerlijk.
Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Transfer Luchthaven Lissabon

“Lissabon beschikt over een van de meest toegankelijke luchthavens in Europa. Taxi's in Lissabon zijn zodanig voordelig dat dit vaak de beste manier van vervoer is.”

Openbaar Vervoer in Lissabon

“Lissabon beschikt over een fantastisch openbaar vervoersysteem dat meestal ook op tijd rijdt. Let wel op voor stakingen die regelmatig voorkomen. www.hagreve.com is een goede plek om stakingen te volgen.”

Veiligheid in Lissabon

“Ik heb me altijd zeer veilig gevoeld tijdens het rondwandelen Lissabon ongeacht het tijdstip. Je moet wel opletten wie en wat er rond je bevindt, maar de stad straalt een gevoel van veiligheid uit.”