Lissabon

Ontdek Alfama

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Alfama is het oudste district van Lissabon en de enige die de aardbeving van 1755 overleefde. Het ligt genesteld aan de basis van de kasteelmuren en het is een wonderbaarlijke plek om een paar uur rond te wandelen. Het is een district waar ik steeds verdwaal en toch de weg naar mijn bestemming vind. Er zijn enkele heerlijke restaurants in Alfama (Pateo 13 met alleen zitplekken buiten is één van mijn favorieten) en een paar schattige kleine pop-up café's.

Tot recentelijk kon je Alfama alleen lopend verkennen omdat de kleine kiezelstenen stoepen niet gemaakt zijn voor bussen, trams of, in sommige gevallen, auto's. Tegenwoordig zijn er diensten die je per tuk-tuk langs een aantal wegen kunnen leiden. Ik blijf van mening dat lopend de beste manier is.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Ontdek het magische Lissabon gemakkelijk te voet!

Lissabon is een magische stad. Het is gebouwd op en rond 7 heuvels en één van de beste manieren om de hoogtepunten van de stad te ervaren is via een combinatie van lopen en bovengronds transport. Je weet niet wat je tegen zult komen als je langs de kleine straatjes loopt. Op elk moment kun je een lange trap tegenkomen versierd met prachtige paarse bougainvillea bloemen, of je kunt vanuit de smalle steegjes met betegelde huisjes de zon zien glinsteren op de magisch ogende rivier. Door te lopen kun je bezienswaardigheden tegenkomen die je met elke andere manier van transport gemakkelijk mist.

Ga een dagje naar Sintra

Spring op de trein naar Rossio station en ga naar Sintra. De reis duurt ongeveer 40 minuten en op het station vind je een behulpzaam informatiepunt voor toeristen die je informatie over Sintra zullen verschaffen. Je hebt dagen nodig om dit deel van de wereld ten volle te ontdekken maar als je weinig tijd hebt, kun je het beste de bus nemen naar de drie paleizen.

Gun jezelf wat rust aan het strand

Houd je van zwemmen in de Atlantische Oceaan en wil je een keuze uit kilometerslang ongerept strand? Costa da Caparica bestaat uit kilometers ongerepte kustlijn. In de zomer kun je hier vele café's en restaurants vinden langs het looppad dat parallel loopt aan het strand en je kunt er parasols en lounge stoelen op het strand huren - de tarieven variëren per strand en gaan per dagdeel.