Lissabon

Ontdek Alfama

Jouw lokale TIX-gids: Katy Pugh

Alfama is het oudste district van Lissabon en de enige die de aardbeving van 1755 overleefde. Het ligt genesteld aan de basis van de kasteelmuren en het is een wonderbaarlijke plek om een paar uur rond te wandelen. Het is een district waar ik steeds verdwaal en toch de weg naar mijn bestemming vind. Er zijn enkele heerlijke restaurants in Alfama (Pateo 13 met alleen zitplekken buiten is één van mijn favorieten) en een paar schattige kleine pop-up café's.

Tot recentelijk kon je Alfama alleen lopend verkennen omdat de kleine kiezelstenen stoepen niet gemaakt zijn voor bussen, trams of, in sommige gevallen, auto's. Tegenwoordig zijn er diensten die je per tuk-tuk langs een aantal wegen kunnen leiden. Ik blijf van mening dat lopend de beste manier is.

Suggestie of feedback?

Meer in Lissabon

Bekijk alle tips

Dakterrassen in de zomer

Dakterrassen zijn dé place to be gedurende de zomermaanden. De meeste hotels in het centrum hebben café's op het dak en ze zijn toegankelijk voor zowel hotelgasten als bezoekers voor een heerlijke cocktail tijdens een lange zomeravond. Iedere hotspot biedt zijn eigen, unieke aankleding en ze hebben uiteraard ook ieder zo hun eigen uitzicht maar ze dienen allemaal hetzelfde doel: samen met vrienden genieten van het beste wat Lissabon te bieden heeft.

Ervaar de zoete kant van Lissabon!

Waar moet ik beginnen? Er is zoveel goeds te vertellen over de culinaire kant van Lissabon dat het erg moeilijk is om er één hoogtepunt uit te kiezen.

Maak kennis met de stad van rustgevende uitzichten

Eén ding waar Lissabon erg goed in is zijn de Miradouros, ofwel uitkijkpunten. Aangezien de stad is gebouwd op zeven heuvels kun je je voorstellen dat er vele spectaculaire uitzichtpunten zijn, eenieder net iets anders dan de vorige.