Wijken in Las Vegas

Summerlin

“Hier woon ik, en dit is de plek waar veel Las Vegans zich komen vermaken!”

- Amber woont al sinds 2015 in Las Vegas

Summerlin, dat doorgaans de “woonwijk-versie van de Strip” wordt genoemd, biedt haar bezoekers dezelfde sensaties als de Las Vegas Strip, maar dan op een ingetogene en familievriendelijke manier. Liefhebbers van natuur, golf, hiken en shoppen zullen hier hun hart ophalen. Dit is ook een goede plek om een hotel te boeken als je dicht bij de Strip wilt zitten, maar niet óp de Strip wilt verblijven.

Maar Summerlin bestaat nog niet zo lang. Aan het begin van de 20e eeuw stond Nevada bekend als de plek waar je kon feesten, en waar je goedkope, snelle en legale scheidingen kon verkrijgen. Het tegenovergestelde ontstond toen de beruchte trouwkappelletjes opkwamen, waardoor Las Vegas dé plek werd voor een bliksembruiloft en een huwelijksreis. Veel van deze toeristen hebben zich, dankzij de lage woonlasten, de frisse berglucht en bijna het hele jaar door zonneschijn, besloten zich in Las Vegas te settelen. Daardoor zijn er rondom Downtown Las Vegas en de Strip buitenwijken ontstaan.

Summerlin is een van die buitenwijken, en ligt aan de rand van Spring Mountains en Red Rock Canyon. Deze wijk is nog vrij nieuw in vergelijking met de rest van het randstedelijk gebied van Las Vegas. Hier vind je alles van casino’s en bars tot scholen, parken, wandelpaden door de natuur en golfbanen. In Summerlin liggen ook enkele van de beste cafés en restaurants van Nevada.

Als je naar Summerlin komt, dan zijn er drie trekpleisters die je absoluut moet bezoeken: Fashion Show Mall, Red Rock Canyon National Conservation, en Downtown Summerlin. Elk van deze plekken is perfect voor families, stelletjes, studenten en zelfs grote vriendengroepen.

Fashion Show Mall staat bekend als het beste winkelcentrum van Vegas, en ligt aan de rand van Summerlin nabij de Las Vegas Strip. Het lijkt op een enorme vliegende schotel die op z’n zijkant staat. De Red Rock Canyon National Conservation Area maakt onderdeel uit van Nevada’s National Landscape Conservation System, en is een beschermd nationaal natuurreservaat. Je kunt over de wandelpaden hiken, of met de auto over een schilderachtige weg door de bergen rijden. Downtown Summerlin ligt op nog geen 15 minuten van Red Rock Canyon. Dit is een bruisend, onoverdekt winkelgebied met restaurants en winkels, en een evenementenkalender dat het gehele jaar boordevol leuke events staat. Hier vindt ook iedere zaterdag een grote boerenmarkt plaats. 

Kortom, Summerlin is een prachtige, leuke en ontspannen stad die je moet bezoeken voor een complete Las Vegas-ervaring.

TIP: Als je in de zomer gaat hiken in Red Rock Canyon, zorg er dan voor dat je voldoende water drinkt. Las Vegas is een van de warmste steden in heel Amerika.

Suggestie of feedback?

Locatie