Activiteiten in Dubai

Boottochtje op een Abra

“Tijdens een boottocht met een Abra stel ik me het Dubai uit lang vervlogen tijden voor.”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai

Een ‘abra’-boot is een traditionele vervoersmethode. De abra’s – kleine houten bootjes – zijn een populaire attractie aan de kreek van Deira, en ze vervoeren passagiers van en naar vier aanlegplaatsen in de oude districten van Dubai – twee in Bur Dubai en twee in Deira. De watertaxi’s zijn over het algemeen 24 uur per dag beschikbaar, en een tochtje kost slechts AED 1,-. Ik raad je echt aan een boottochtje te maken met een abra aangezien dit een perfecte manier is om inzicht te krijgen in de oude gebruiken van de stad.

TIP: Combineer een boottochtje met een wandeling door de historische wijken van Dubai, of met een bezoek aan de oude souks.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Al Ghubaiba Rd (Bur Dubai) / Baniyas Rd (Deira) | Openbaar vervoer: Bur Dubai Abra Station / Deira Old Souk Station | Telefoon: +971 4 284 4444 | Website: https://www.rta.ae/links/marine/en/dubai-abra.html

Meer activiteiten in Dubai

Bekijk alle activiteiten

Burj Plaza & Park

“Ik herinner me dat ik hier doorheen liep onderweg naar het stadscentrum en verteld stond van de grote, en gratis, fonteinshow! ”

Green Planet

“De Green Planet is een indoor tropisch regenwoud, midden in de stad! Na mijn bezoek droomde ik er van een luiaard als huisdier te hebben. ”

De Ripe Markets

“Beleef Dubai als een local op de, met gezonde producten gevulde, Ripe Markets – perfect voor een winterse namiddag.”