Dubai

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Emily Thomas

Dubai International Airport (DXB), in het bruisende noordelijk district Al Garhoud, is de belangrijkste luchthaven voor internationale vluchten. Het vliegveld van Dubai is een van de drukste luchthavens ter wereld, maar het heeft een goede en makkelijke verbinding met de stad. De transfer naar het stadscentrum (Downtown Dubai) duurt tussen de 15 en 40 minuten, afhankelijk van hoe laat je aankomt en op welke manier je naar de stad wilt reizen.

Hieronder staat meer informatie over hoe je naar de stad kunt reizen:

Dubai Taxi
Er zijn 24/7 taxi’s beschikbaar bij elke terminal. De taxidienst van Dubai is efficiënt, de ritten worden gemeten met een ingebouwde meter, en er is zelfs een ‘roze taxi’ beschikbaar voor enkel vrouwelijke passagiers. De meeste chauffeurs spreken Engels. Houd rekening met een vliegveldtoeslag van AED 25,- bovenop de ritprijs. De prijs van een taxirit is heel redelijk, zeker gezien het feit dat dit de snelste, handigste en meest comfortabele manier van reizen is.

Metro van Dubai
Er bevindt zich een metrostation bij Terminal 1 en 3, en de metro vertrekt elke 10 minuten. De Dubai Metro heeft airconditioning, en onderweg heb je prachtige uitzichten aangezien de metro bovengronds rijdt. De metro rijdt overigens niet meer vanaf middernacht tot aan de ochtend. Als je weinig bagage bij hebt, overdag aankomt, en je hotel aan de metrolijn ligt (zoals velen), dan is de Dubai Metro wellicht een goede optie. Het is makkelijk te gebruiken (er zijn slechts 2 lijnen), betaalbaar, en je kunt metropassen (genaamd NOL-kaarten) kopen bij de Airport Information-balies.

RTA-bussen
Alle DXB-terminals hebben een halte voor RTA-bussen. Je kunt de routes vinden op de RTA-website. Een openbare bus nemen vanaf het vliegveld is niet per se aan te raden aangezien je wellicht vaak moet overstappen en de rit in z’n geheel vrij lang duurt. Laat dit maar over aan de doorgewinterde inwoners van Dubai.

Suggestie of feedback?