Dubai

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Emily Thomas

Openingstijden
Dubai is een waar winkelparadijs. De meeste winkels en winkelcentra zijn vanaf 9.00 of 10.00 uur tot 22.00 uur geopend, en dat 7 dagen per week. Kleinere winkels openen vaak eerder en sluiten in de middag vaak tussen 13.00 en 16.00 uur. Op vrijdag, een weekenddag in de VAE (het weekend valt hier op vrijdag en zaterdag), zijn sommige dienstverleners gesloten, of ze openen pas later op de dag. Er zijn ook seizoensmarkten, zoals de Ripe Markets, die alleen op vrijdag plaatsvinden. Tankstations, apotheken en een aantal restaurants en winkels zijn 24 uur per dag geopend.
Tijdens de maand Ramadan veranderen de openingstijden. Bedrijven gaan dan later open, maar blijven dan wel tot 01.00 uur geopend.
Dubai staat bekend om de winkelfestivals die door het jaar heen plaatsvinden – sommige winkelcentra hebben tijdens zo’n evenement langere openingstijden.  

Munteenheid en betalen
Het is beter om euro’s in contanten mee te nemen naar de VAE, en om deze om te wisselen op het vliegveld of in de stad. Je krijgt zelfs een betere wisselkoers buiten het vliegveld, en je kunt ook makkelijk wisselkantoren vinden. De munteenheid van Dubai is de United Arab Emirates Dirham (AED), of gewoon ‘Dirham’. 1 AED staat ongeveer gelijk aan € 0,23.

Je kunt ook met een internationale pinpas of creditcard betalen. De meeste diensten accepteren MasterCard en Visa, maar kleinere outlets vragen soms een minimumaankoopbedrag als je met een kaart wilt betalen. Houd er rekening mee dat er extra kosten in rekening worden gebracht als je je betaalkaart wilt gebruiken in etablissementen zoals winkels, restaurants, enzovoort.

Pinautomaten
Je vindt overal in de stad pinautomaten en banken, en er bevinden zich ook pinautomaten in winkelcentra, supermarkten en tankstations. Cirrus, Maestro en Plus-pinpassen worden door de meeste pinautomaten geaccepteerd. Houd wel rekening met een extra toeslag op de pintransactie.

Suggestie of feedback?