Bezienswaardigheden in Boedapest

Vajdahunyad Kasteel

“Dit kasteel werd in 1896 gebouwd als tijdelijk monument, maar de schitterende architectuur sprak zo aan dat het werd bewaard voor volgende generaties. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Vajdahunyad Kasteel werd in 1896 gebouwd ter ere van de Millenniumfeesten in Hongarije. Het werd opgetrokken uit hout, maar dit werd later vervangen door steen en baksteen. Het Kasteel is gebaseerd op verschillende bouwwerken in verschillende delen van het vroegere Koninkrijk Hongarije, en het is deze combinatie van verschillende architectonische stijlen dat het Kasteel zo’n unieke schoonheid bezit. Je kunt (gratis!) over de kasteelgronden lopen, en als je iets van de binnenkant van het Kasteel wilt zien kun je het Museum van Agricultuur bezoeken.

TIP: Raak de pen aan van het Anonieme Standbeeld in de binnenplaats. Er wordt gezegd dat diegenen die de pen aanraken, grote schrijvers zullen worden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Vajdahúnyad vár | Openbaar vervoer: Széchenyi fürdő | Website: http://www.vajdahunyadcastle.com/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

Burcht van Boeda

“Dit grote paleis was vroeger het domein van de koningen, en betovert tegenwoordig al haar bezoekers met haar prachtige interieur en aangelegde kasteeltuinen. ”

New York Cafe

“Enkele decennia geleden dronk en debatteerde de intellectuele elite van Boedapest hier – tegenwoordig genieten de bezoekers van dit historische café van de glamour van die vervlogen tijd. ”

Széchenyi Kuuroord

“Ontspan en laad jezelf helemaal op in de geneeskrachtige waters van een van de mooiste badhuizen in Boedapest uit begin 20e eeuw. ”