Bezienswaardigheden in Boedapest

De Kettingbrug

“De Kettingbrug is een fundamenteel onderdeel van de skyline van Boedapest, en maakte tijdens de bouw – en nog steeds – bijzondere indruk op de Hongaren.”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Deze hangbrug is niet alleen een opvallende verschijning, zijn ontstaan is gegrondvest in de geschiedenis van Boedapest: het was de allereerste permanente constructie die Boeda met Pest in verbinding bracht. Twee stenen leeuwen staan aan beide uiteinden van de brug en kijken neer op de diegenen die de oversteek maken. Voetgangers kunnen de hele brug aflopen dankzij het speciale voetgangerspad.

TIP: In de zomer gaat de Pantoon bar open aan de Pest-kant van de rivier, net onder de brug. Dit is een fantastische plek om, met een drankje, even lekker te ontspannen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Széchenyi Lánchíd | Openbaar vervoer: Széchenyi István tér

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

New York Cafe

“Enkele decennia geleden dronk en debatteerde de intellectuele elite van Boedapest hier – tegenwoordig genieten de bezoekers van dit historische café van de glamour van die vervlogen tijd. ”

Hősök Tere (Heldenplein)

“Dit grote plein, omringd met imposante beelden, is een must-see met historische waarde. ”

Muzikale Fontein op Margaretha-Eiland

“Laat je betoveren door deze alom geliefde muzikale fontein dat op allerlei deuntjes danst, van rock ’n roll tot klassieke muziek. ”