Bezienswaardigheden in Boedapest

Szimpla Kert

“Deze aparte en excentrieke bar, dat als allereerste ruïnepub wordt aangemerkt, is een van de beste plekken in de stad om de alternatieve kant van Boedapest te ervaren.”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Szimpla Kert is de eerste ruïnepub van Boedapest, en zette daarmee de trend om oude, vervallen, na-oorlogse gebouwen om te bouwen tot bars. Szimpla Kert is een bijzondere plek om wat te eten en te drinken, met een bijzonder aparte aankleding, livemuziek en een ontspannen en pretentieloze sfeer. Naast drankjes serveert de bar ook een kleine selectie lokale gerechten.

TIP: Vermijd zaterdagavonden omdat er dan een lange rij staat. Bezoek de pub op een zondagochtend voor de wekelijkse boerenmarkt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Kazinczy u. 14 | Openbaar vervoer: Astoria | Website: http://www.szimpla.hu/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

Muzikale Fontein op Margaretha-Eiland

“Laat je betoveren door deze alom geliefde muzikale fontein dat op allerlei deuntjes danst, van rock ’n roll tot klassieke muziek. ”

De Kettingbrug

“De Kettingbrug is een fundamenteel onderdeel van de skyline van Boedapest, en maakte tijdens de bouw – en nog steeds – bijzondere indruk op de Hongaren.”

New York Cafe

“Enkele decennia geleden dronk en debatteerde de intellectuele elite van Boedapest hier – tegenwoordig genieten de bezoekers van dit historische café van de glamour van die vervlogen tijd. ”