Bezienswaardigheden in Boedapest

Panorama Toren

“Vanaf dit panoramische uitzichtpunt in het hart van de stad, bovenop een van de iconische kerken van Boedapest, heb je spectaculaire 360-graden uitzichten over de stad. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Als je de stad niet wilt verlaten voor een adembenemend panoramisch uitzicht over Boedapest, dan is het logisch dat je naar een van hoogste gebouwen van de stad gaat voor het perfecte uitzichtpunt. Aan de top van het Sint-Stefanusbasiliek vind je een uitzichttoren met centrale koepel, en rondom een looppad, vanwaar bezoekers wellicht de allerbeste 360-graden uitzichten hebben op de stad.

TIP: Aan de voet van de Basiliek betaal je de entree, voordat je 364 treden omhoog klimt naar de top – of je neemt de lift.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Szent István tér 1 | Openbaar vervoer: Bajcsy-Zsilinszky út | Website: http://en.bazilika.biz/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

New York Cafe

“Enkele decennia geleden dronk en debatteerde de intellectuele elite van Boedapest hier – tegenwoordig genieten de bezoekers van dit historische café van de glamour van die vervlogen tijd. ”

Schoenen op de Donaukade

“Dit monument is een aangrijpend aandenken aan een duistere tijd in de Hongaarse geschiedenis, en eert de slachtoffers van de Holocaust in Boedapest. ”

Hősök Tere (Heldenplein)

“Dit grote plein, omringd met imposante beelden, is een must-see met historische waarde. ”