Bezienswaardigheden in Boedapest

New York Cafe

“Enkele decennia geleden dronk en debatteerde de intellectuele elite van Boedapest hier – tegenwoordig genieten de bezoekers van dit historische café van de glamour van die vervlogen tijd. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Dit stijlvolle café bevindt zich in het majestueuze gebouw waar voorheen het hoofdkantoor van het Hongaars literair tijdschrift Nyugat was gevestigd. Het café opende in 1894 haar deuren en was de ontmoetingsplek voor een aantal van de grootste denkers van Boedapest. De clientèle is inmiddels veranderd, maar het vergulde interieur en prachtige fresco’s zijn hetzelfde.

TIP: Het café is onderdeel van het naastgelegen hotel en serveert de gehele dag maaltijden, maar ik raad aan om er een koffietje te drinken en de pracht en praal in je op te nemen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Erzsébet krt. 9-11 | Openbaar vervoer: Blaha Lujza tér | Website: http://www.newyorkcafe.hu/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

Muzikale Fontein op Margaretha-Eiland

“Laat je betoveren door deze alom geliefde muzikale fontein dat op allerlei deuntjes danst, van rock ’n roll tot klassieke muziek. ”

Széchenyi Kuuroord

“Ontspan en laad jezelf helemaal op in de geneeskrachtige waters van een van de mooiste badhuizen in Boedapest uit begin 20e eeuw. ”

De Kettingbrug

“De Kettingbrug is een fundamenteel onderdeel van de skyline van Boedapest, en maakte tijdens de bouw – en nog steeds – bijzondere indruk op de Hongaren.”