Bezienswaardigheden in Boedapest

Miniversum

“Jong en oud beleeft een leuk dagje uit in dit alternatieve museum waar je Boedapest in het klein ziet. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Boedapest in het klein is fascinerend, dat wordt wel duidelijk tijdens een bezoekje aan het Miniversum waar je een 1:100 schaalmodel van Hongarije kunt zien! Boedapest en veel van haar bekende bezienswaardigheden zijn ook op schaal gemaakt, en de tentoonstelling heeft ook interactieve onderdelen waarmee bezoekers delen van de miniatuurwereld kunnen besturen. Het is een speels museum, hoewel het ‘Life Under Communism’ onderdeel een meer serieuzere toon heeft en inzicht geeft in de geschiedenis van de stad.

TIP: Het MINIVERSUM Playhouse heeft tal van activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Hier kunnen jonge kinderen proberen om zelf een miniatuurstad te bouwen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Andrássy út 12 | Openbaar vervoer: Opera | Website: https://www.miniversum.hu/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

Szimpla Kert

“Deze aparte en excentrieke bar, dat als allereerste ruïnepub wordt aangemerkt, is een van de beste plekken in de stad om de alternatieve kant van Boedapest te ervaren.”

Schoenen op de Donaukade

“Dit monument is een aangrijpend aandenken aan een duistere tijd in de Hongaarse geschiedenis, en eert de slachtoffers van de Holocaust in Boedapest. ”

Vajdahunyad Kasteel

“Dit kasteel werd in 1896 gebouwd als tijdelijk monument, maar de schitterende architectuur sprak zo aan dat het werd bewaard voor volgende generaties. ”