Bezienswaardigheden in Boedapest

Burcht van Boeda

“Dit grote paleis was vroeger het domein van de koningen, en betovert tegenwoordig al haar bezoekers met haar prachtige interieur en aangelegde kasteeltuinen. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Dit kasteel, op de top van de Kasteelheuvel in Boeda, kijkt uit op de rest van de stad, en was vroeger de zetel van de Koningen van Hongarije. Vandaag de dag is het een van de meest populaire bezienswaardigheden van Boedapest, en vanaf het terrein heb je een schitterend uitzicht over de rest van de stad. De ceremoniële wisseling van de wacht, dat ieder heel uur tussen 9.00u en 17.00u plaatsvindt vóór het Presidentiële Paleis, mag je absoluut niet missen.

TIP: De kasteelgronden zijn 24/7 open, behalve wanneer er speciale evenementen plaatsvinden. Bezoek de burcht zo rond de avond, wanneer de grote massa is vertrokken, om in alle rust te genieten van de grandeur.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Szent György tér 2 | Openbaar vervoer: Clark Ádám tér | Website: http://budacastlebudapest.com/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

Schoenen op de Donaukade

“Dit monument is een aangrijpend aandenken aan een duistere tijd in de Hongaarse geschiedenis, en eert de slachtoffers van de Holocaust in Boedapest. ”

Hősök Tere (Heldenplein)

“Dit grote plein, omringd met imposante beelden, is een must-see met historische waarde. ”

Muzikale Fontein op Margaretha-Eiland

“Laat je betoveren door deze alom geliefde muzikale fontein dat op allerlei deuntjes danst, van rock ’n roll tot klassieke muziek. ”