Bezienswaardigheden in Boedapest

Széchenyi Kuuroord

“Ontspan en laad jezelf helemaal op in de geneeskrachtige waters van een van de mooiste badhuizen in Boedapest uit begin 20e eeuw. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Er wordt gezegd dat de thermische wateren van Boedapest geneeskrachtige werkingen hebben voor aandoeningen zoals artritis, en de rehabilitatie na bijvoorbeeld een ongeluk helpt bespoedigen. Europa’s grootste geneeskrachtige badhuis omvat meer dan 15 verschillende delen, waaronder veel binnenbaden en sauna’s. Maar de echte bezienswaardigheid ligt buiten; hier vind je twee thermale baden en een zwembad. Hoewel het badhuis in de zomer een heerlijke plek is om te bezoeken, is de stoom die je in de winter als een nevel boven het water ziet hangen een magische tafereel.

TIP: Op zaterdagavonden, in de warmere maanden, worden er avondfeestjes (‘Sparty’) georganiseerd in de baden.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Állatkerti krt. 9-11 | Openbaar vervoer: Széchenyi fürdő | Website: http://www.szechenyibath.hu/

Meer bezienswaardigheden in Boedapest

Bekijk alle bezienswaardigheden

Vajdahunyad Kasteel

“Dit kasteel werd in 1896 gebouwd als tijdelijk monument, maar de schitterende architectuur sprak zo aan dat het werd bewaard voor volgende generaties. ”

Burcht van Boeda

“Dit grote paleis was vroeger het domein van de koningen, en betovert tegenwoordig al haar bezoekers met haar prachtige interieur en aangelegde kasteeltuinen. ”

De Kettingbrug

“De Kettingbrug is een fundamenteel onderdeel van de skyline van Boedapest, en maakte tijdens de bouw – en nog steeds – bijzondere indruk op de Hongaren.”