Activiteiten in Boedapest

Ontdek de ruïnepubs

“Wat voorheen verlaten gebouwen waren, zijn nu trendy bars en clubs; in de ruïnepubs beleef je een geweldig avondje uit, en een unieke ervaring. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Na de Tweede Wereldoorlog werden een groot aantal gebouwen in Boedapest aan hun lot overgelaten, en raakten in verval. In de beginjaren van het nieuwe millennium kwam een culturele beweging op gang die deze verlaten gebouwen transformeerden tot bars en gemeenschapsruimtes. De unieke bars, genaamd ‘ruïnebars’, vind je in de hele stad. Aparte en eclectische decoraties, gecombineerd met een relaxte sfeer, maken deze bars de hipste plekken om wat te gaan drinken.

TIP: Kazinczy utca is een van de beste straten waar je de trend zelf kunt ervaren. Hier ligt ook Szimpla Kert, de allereerste ruïnepub.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Kazinczy utca | Openbaar vervoer: Astoria

Meer activiteiten in Boedapest

Bekijk alle activiteiten

Food Tour

“Neem een kijkje in de Hongaarse keuken onder begeleiding van ervaren lokale gidsen. De ‘food tours’ bieden ieder wat wils.”

Omszk Wakeboard Centrum

“Je hoeft niet ver te reizen voor een adrenalineboost op het water; probeer wakeboarden eens! ”

Gellért Badhuis

“Als het buiten regent, treed hier binnen en laat je zorgen wegdrijven in de warme wateren van deze decadente, historische thermaalbaden. ”