Activiteiten in Boedapest

Gellért Badhuis

“Als het buiten regent, treed hier binnen en laat je zorgen wegdrijven in de warme wateren van deze decadente, historische thermaalbaden. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

Dit badhuis opende voor het eerst haar deuren in 1918, en is een van de grootste en meest indrukwekkende badhuizen van Boedapest. Het water komt uit de warmwaterbronnen van de Gellértberg, en er wordt gezegd dat de mineraalrijke thermische baden een geneeskrachtige werking hebben. Er zijn verschillende binnenbaden waar je gebruik van kunt maken, waardoor het een perfecte activiteit is voor een regenachtige dag. Tijdens de zomer is ook het populaire openlucht golfslagbad open. Het badhuis staat bekend om haar art nouveau architectuur, de prachtige inkomsthal en het gedetailleerde tegelwerk binnen in het gebouw.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Kelenhegyi út 4 | Openbaar vervoer: Szent Gellért tér | Telefoon: +36 1 466 6166 | Website: http://www.gellertbath.hu/

Meer activiteiten in Boedapest

Bekijk alle activiteiten

Street Art Tour

“Graffiti is een kunstvorm geworden in Boedapest, en de stadsmuren zijn als canvassen voor straatartiesten die de straten wat willen opvrolijken. ”

Ontdek de grotten

“Ontdek een heel andere kant van Boedapest, ondergronds! De grotten verkennen is een andere manier om van de stad te genieten. ”

Hold Utca Markt

“Meng je onder de locals en koop authentieke Hongaarse delicatessen op deze markt, hier vind je traditionele producten naast innovatieve gastronomie.”