Wijken in Boedapest

District VIII

“Dit bohemian district is erg in opkomst in Boedapest, en omvat voormalig adellijke gebouwen, musea en een levendige studentenpopulatie. ”

- Alexandra woont al sinds 2024 in Boedapest

District VII is een opkomende wijk die voorheen bekend stond om z’n ruige kant, maar waar nu vooral bohemians en artiesten wonen. De wijk, ook wel bekend als Józsefváros, ligt naast het centrum van Boedapest en op de grens van Districten V, VII en IX. District VIII bestaat uit drie verschillende gebieden met elk een eigen, unieke karakter. Het derde en meest centraal gelegen gebied staat bekend als het Paleis Kwartier, vanwege de vele voormalige adellijke gebouwen. Dit is dan ook de plek waar het merendeel van de toeristen de meeste tijd doorbrengen. Hier liggen ook het Hongaars Nationaal Museum, het fantastische Wenckheim Paleis en een aantal universiteiten, waardoor het een populaire plek is voor studenten met een groot aantal bars, cafés en restaurants.

In District VIII, net buiten het Paleis Kwartier, liggen ook bezienswaardigheden zoals het Erkel Theater, het Hongaars Nationaal Natuurhistorisch Museum en het Orczy-kert park.

Aanbevelingen:

  • Ga eens eten in het populaire Café Csiga – het is verstanding om in het weekend vooraf een tafel te reserveren.

  • Bezoek Corvin Club & Roof Terrace voor schitterende uitzichten over de stad en de underground muziek. Let wel op; je moet een aantal trappen opklimmen om in de club te komen, en er is geen lift.

  • Lumen Café en Bar serveert niet alleen heerlijke koffie, het doet ook dienst als een kunstgalerie met een nadruk op fotografie. Het is een interessante plek om iets te drinken, en lokale en internationale kunst te bekijken.

  • In dit district ligt ook Brody House, een populair boetiekhotel.

  • Dit deel van Baross utca, tussen Múzeum körút en Szabó Ervin tér, zit vol met cafés en onafhankelijke, gezonde fastfood-eettentjes. Bestel een salade bij Rukkola of een bagel bij Budapest Bagel, en neem het mee naar het nabijgelegen Nationaal Museum om je lunch in de tuinen op te eten, net zoals een local.

  • De Szabó Ervin Bibliotheek is een verborgen parel en ligt buiten de gebaande paden. Dit gebouw is gesitueerd in het voormalige Wenckheim Paleis, een schitterend neobarok gebouw. De bibliotheek is prachtig en rijkelijk versierd, en is open voor bezoekers.

  • Voor heerlijk Spaans eten ga je naar Padron Tapas, een klein eettentje waar men authentieke en smaakvolle gerechten serveert.

  • Jelen Bisztró is de gehele dag geopend en heeft een ruïnepub-sfeer. Ze hosten ook regelmatig gratis concerten.  

  • Hoewel dit gebied over het algemeen veilig is, en niet meer zo onstuimig als vroeger, is het toch nog steeds verstandig om de buitengebieden van dit district ’s nachts te vermijden. In het Paleis Kwartier zal je weinig overkomen, maar let goed op in andere gebieden in dit district.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Boedapest

Bekijk alle wijken

District I

“District I is het historische centrum van de stad met geplaveide straten, kleurrijke gebouwen en prachtige architectuur. ”

District V

“Historische charme, iconische monumenten, een bruisend sociaal landschap en winkels van wereldklasse… Als je het centrum van de actie zoekt, dan heb je het gevonden!”

District VII

“Rijk aan cultuur en met een eclectische charme, dit district houdt de vinger aan de pols op het sociale gebeuren in Boedapest.”