Barcelona

Gun jezelf een relaxte dag aan het strand

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona heeft een van de mooiste stadsstranden ter wereld. De meeste stranden waren voornamelijk gemaakt voor de Olympische Spelen van Barcelona '92. Maak een wandeling over de boulevard en genieten van een drankje op het strand in een van de vele chirenquito bars (alleen in het hoogseizoen). Je zult ook tal van restaurants vinden, de perfecte plek voor een heerlijke paella. Het strand tussen hotel W en hotel Arts heet Playa San Sebastian en is veruit het populairste gedeelte van het strand.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Ontdek de verborgen parel van Gaudí

Op je gemak een van Gaudi’s meesterwerken bekijken zonder lange wachtrijen? Volg een onthullende tour door Torre Bellesguard, een van Gaudi’s mooiste creaties dat nog niet door de massa is ontdekt.

Leer Spaans koken als een pro

Zelf de lekkerste gerechten van Barcelona leren maken? Onder leiding van een ervaren kok tover je bij BCNKitchen de lekkerste lokale ingrediënten om in een overheerlijk Catalaans lunchmenu! Als al het eten bereid is zit er niets anders op dan je heerlijke zelfbereide maaltijd op te eten vergezeld van een goed glas wijn.

Loop over de fundamenten van Catalonië

Het El Born Cultural Center staat op de plek waar 300 jaar geleden om de onafhankelijkheid van Catalonië werd gestreden. In het moderne pand kun je nu een archeologische rondleiding volgen en de overblijfselen van de vernietigde wijk bekijken. Het culturele centrum organiseert ook tentoonstellingen en evenementen. En als je toe bent aan een pauze kun je heerlijk lunchen bij El 300 del Born.