Gun jezelf een relaxte dag aan het strand

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona heeft een van de mooiste stadsstranden ter wereld. De meeste stranden waren voornamelijk gemaakt voor de Olympische Spelen van Barcelona '92. Maak een wandeling over de boulevard en genieten van een drankje op het strand in een van de vele chirenquito bars (alleen in het hoogseizoen). Je zult ook tal van restaurants vinden, de perfecte plek voor een heerlijke paella. Het strand tussen hotel W en hotel Arts heet Playa San Sebastian en is veruit het populairste gedeelte van het strand.

voeg toe aan mijn bucketlist

Meer over Barcelona

 • Conesa

  “Zonder twijfel de lekkerste broodjes van Barcelona!”

  Conesa is niet zozeer een restaurant om lekker te tafelen, wel de ideale plek voor een snelle hap! Deze broodjeszaak bestaat al sinds 1951 en steekt met kop en schouders boven zijn fastfood concurrenten uit. Dit is ook te merken aan de lange rij rond het middag uur. Sluit gerust aan want het is absoluut de moeite waard!

 • Bar Rembrandt

  “Nederlandser kan het natuurlijk niet. Perfect voor de voetbal liefhebber, want hier worden alle eredivisie wedstrijden uitgezonden.”

  Bar Rembrandt is waar ik mijn broodje kroket haal als ik heimwee krijg. Natuurlijk komen je niet helemaal naar Barcelona voor een Nederlandse hap. Toch is het altijd super gezellig in bar Rembrandt die wordt gerund door twee Hagenezen: Vincent en Eric. Er is een gezonde combinatie van lokale en buitenlandse klanten. Op twee grote televisies worden alle voetbal wedstrijden getoond. De echte voetbal fanatiek hoeft dus geen eredivisie duel te missen.

 • Kabelbaan

  “De rood met witte kabelbaan brengt al sinds 1931 mensen van het strand naar een prachtig uitzichtpunt op Montjuic.”

  De kabelbaan brengt je van het strand naar Montjuic of andersom. De instapplaats bij Montjuic heeft een hele mooie uitkijk over Barcelona en heet Miramar. De rit duurt zo´n 10 minuten en geeft je de gelegenheid om Barcelona eens vanuit de lucht op de foto te zetten.