Barcelona

Leer Spaans koken als een pro

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Zelf de lekkerste gerechten van Barcelona leren maken? Onder leiding van een ervaren kok tover je bij BCNKitchen de lekkerste lokale ingrediënten om in een overheerlijk Catalaans lunchmenu! Als al het eten bereid is zit er niets anders op dan je heerlijke zelfbereide maaltijd op te eten vergezeld van een goed glas wijn.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Wandel door de Arc de Triomf van Barcelona

Wist je dat Barcelona, net als Parijs, over een eigen Arc de Triomf beschikt? Het werd gebouwd als entree voor de wereldtentoonstelling van 1888. Bekijk het imposante rode bakstenen bouwwerk en wandel over de lange Passeig de Lluís Companys boulevard naar het prachtige Parc de la Ciutadella. Vergeet niet het stenen beeldhouwwerk aan de bovenkant te bekijken terwijl je onder de Arc doorloopt.  

Ontdek de verborgen parel van Gaudí

Op je gemak een van Gaudi’s meesterwerken bekijken zonder lange wachtrijen? Volg een onthullende tour door Torre Bellesguard, een van Gaudi’s mooiste creaties dat nog niet door de massa is ontdekt.

Loop over de fundamenten van Catalonië

Het El Born Cultural Center staat op de plek waar 300 jaar geleden om de onafhankelijkheid van Catalonië werd gestreden. In het moderne pand kun je nu een archeologische rondleiding volgen en de overblijfselen van de vernietigde wijk bekijken. Het culturele centrum organiseert ook tentoonstellingen en evenementen. En als je toe bent aan een pauze kun je heerlijk lunchen bij El 300 del Born.