Barcelona

Ga goed voorbereid naar Park Guëll

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Het sprookjesachtige Park Guëll behoort met haar mooie mozaïeken en fraaie vergezichten terecht tot een van de topattracties van Barcelona. Het park is verdeeld in 2 delen. Eerst heb je het vrije toegang gebied dat gratis toegankelijk is voor alle bezoekers. Als tweede is er de monumentale zone, met alle hoogtepunten van het park, waarvoor je een kaartje nodig hebt. Koop je kaartje online om tijd en geld te besparen!

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Loop over de fundamenten van Catalonië

Het El Born Cultural Center staat op de plek waar 300 jaar geleden om de onafhankelijkheid van Catalonië werd gestreden. In het moderne pand kun je nu een archeologische rondleiding volgen en de overblijfselen van de vernietigde wijk bekijken. Het culturele centrum organiseert ook tentoonstellingen en evenementen. En als je toe bent aan een pauze kun je heerlijk lunchen bij El 300 del Born.

Word expert in het proeven van Jamón Ibérico

Jamón Ibérico (Spaanse ham) is de culinaire trots van Spanje. In de Jámon Experience ontdek je de geheimen achter deze hemelse delicatesse en ben jij na afloop zelf de keurmeester tijdens een hamproeverij, die gepaard gaat met een glas bier, wijn of cava. Deze activiteit is een must voor fijnproevers!

Leer Barcelona kennen als een local!

Fietsen is booming in Barcelona! Barcelona krijgt steeds meer fietspaden in alle delen van de stad. Het feit dat je maar een paar minuten hoeft te fietsen om bij het volgende hoogtepunt te komen maakt de fiets jouw beste keuze. Om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden en om niet te verdwalen in de stad, kun je het beste een fietstour met gids nemen.