Winkelen in Barcelona

Las Arenas

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Las Arenas, ontworpen door Augusto Font i Carreras, opende in 1900 voor het eerst haar deuren als stierenvechtersarena. Na het laatste evenement in 1977, werd het gebouw meerdere jaren verlaten achtergelaten. Op een gegeven moment zou het eenvoudiger zijn om het te vervangen voor een nieuw gebouw, maar vanwege de historische waarde is de buitenkant bewaard gebleven tijdens de immense wederopbouwproject in 2003.

Vandaag de dag is Las Arenas een shoppingcomplex van 6 verdiepingen met meer dan 100 winkels, een fitnesscentrum, een bioscoop, diverse bars en restaurants en een evenementenhal. In het complex vind je bekende winkels zoals Sephora, Calvin Klein en Mango. Het winkelcentrum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur.

TIP: Mis het 360º skywalk dakterras niet met panoramisch uitzicht over Barcelona!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Plaça Espanya | Openbaar vervoer: Metro: L1-L3-L8 Plaça Espanya | Website: http://www.arenasdebarcelona.com/index.aspx

Meer winkels in Barcelona

Bekijk alle winkels

Carrer del Verdi

Bezoek dit buiten de gebaande paden winkelstraat gelegen in de dorpachtige wijk Gracia. Je zult hier zeker geen grote merken vinden. Carrer del Verdi biedt unieke onafhankelijke winkels, die mode, meubels, snuisterijen en meer verkopen. Tussen de winkels vind je tal van restaurants en cafés met gerechten van over de hele wereld. Deze straat mag je niet missen als je geïnteresseerd bent in unieke aankopen.

Carrer dels Tallers

Gelegen net naast Las Ramblas, maar een stuk minder toeristisch. Op deze schilderachtige straatje dat uitkomt op een plein, kom je langs enkele unieke winkels. Vintage en tweedehands kleding, oude grammofoonplaten, muziekinstrumenten en antiek is wat je hier zult vinden. Probeer enkele winkels en ontspan daarna op het pleintje.

El Born

Ontsnap aan de commerciële drukte van La Rambla en de Gotische wijk in El Born! Deze karakteristieke hoek in het centrum van Barcelona heeft dezelfde schoonheid als het Gotische kwartier met karakteristieke smalle steegjes en typische pleintjes gevuld met café's en hun terrassen maar dan net voldoende van de gebaande paden om net dat beetje meer rust, charme en authenticiteit te bieden.