Winkelen in Barcelona

El Born

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Ontsnap aan de commerciële drukte van La Rambla en de Gotische wijk in El Born! Deze karakteristieke hoek in het centrum van Barcelona heeft dezelfde schoonheid als het Gotische kwartier met karakteristieke smalle steegjes en typische pleintjes gevuld met café's en hun terrassen maar dan net voldoende van de gebaande paden om net dat beetje meer rust, charme en authenticiteit te bieden.

Al sinds de middeleeuwen is El Borne de plaats voor commerciële activiteiten. Vandaag de dag hebben de van oorsprong vlees- en vishandel plaatsgemaakt voor trendy designerwinkels, bars en hippe restaurants. Deze populaire wijk trekt ook veel jonge mensen en kunstenaars aan en kent vele kleine authentieke zaakjes en art galeries. In El Borne kun je goed shoppen tegen betaalbare prijzen.
 
Bezoek zeker de buurt rondom de Santa Maria del Mar kerk om El Born goed te beleven. Duik de zijstraatjes in voor de leukste boetiekjes of strijk neer op één van de intieme terrassen op de leuke pleintjes zoals Plaça de Sant Agustí Vell waar je altijd verzekerd bent van een gezellig publiek. Foodies mogen een bezoek aan de centraal gelegen Mercat de Santa Caterina niet missen, een goede versmarkt onder een modern dak. 

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Plaça de Sant Agusti Vell

Meer winkels in Barcelona

Bekijk alle winkels

Carrer del Verdi

Bezoek dit buiten de gebaande paden winkelstraat gelegen in de dorpachtige wijk Gracia. Je zult hier zeker geen grote merken vinden. Carrer del Verdi biedt unieke onafhankelijke winkels, die mode, meubels, snuisterijen en meer verkopen. Tussen de winkels vind je tal van restaurants en cafés met gerechten van over de hele wereld. Deze straat mag je niet missen als je geïnteresseerd bent in unieke aankopen.

Carrer dels Tallers

Gelegen net naast Las Ramblas, maar een stuk minder toeristisch. Op deze schilderachtige straatje dat uitkomt op een plein, kom je langs enkele unieke winkels. Vintage en tweedehands kleding, oude grammofoonplaten, muziekinstrumenten en antiek is wat je hier zult vinden. Probeer enkele winkels en ontspan daarna op het pleintje.

Avinguda del Àngel

Je kunt Portal de l'Angel tussen Plaza Catalunya en de kathedraal in de Gotische wijk vinden. Deze brede voetgangersstraat is één van de populairste winkelstraten in Barcelona. Hier vind je alles wat je hartje begeert van mode, sieraden, gadgets, boeken, sportkleding en nog veel meer. Veel (Spaans) winkelketens zijn hier vertegenwoordigd (Zara, Stradivarius, Springfield, Pull&Bear, Bershka en H&M om er maar een paar te noemen) evenals het beroemde warenhuis El Corte Inglés.