Bezienswaardigheden in Barcelona

Romeinse muren

“De oude muren van de Romeinse stad Barcino staan voor een deel nog overeind en zijn te bewonderen vanaf Plaça Berenguer III. ”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

De middeleeuwse binnenstad van Barcelona is gebouwd over de oude Romeinse stad Barcino. Veel van de oude ruïnes zijn bewaard gebleven, doordat ze zijn gebruikt als fundering voor de gotische paleizen. Voornamelijk de oude Romeinse stadsmuren werden volop gebruikt om daar woningen tegen aan te bouwen. Verschillende delen van de muur zijn vandaag de dag goed te bewonderen met de daarbij behorende uitleg op de roestkleurige informatiebordjes.

Een goede plek om een goed beeld te krijgen van het gebruik van de Romeinse muren tijdens de middeleeuwen is bij Plaza Ramon Berenquer III, één van de oude graven van Barcelona in de 12e eeuw. Dit plein is gerenoveerd en biedt een prachtig uitzicht op de achterkant van de Koninklijke kerk die bovenop de oude Romeinse muren rust.

TIP: Door de Romeinse muur te volgen dwars door de Gotische wijk, kom je op mooie pleintjes met gezellige terrasjes.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Plaça de Ramon Berenguer el Gran

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Parc de la Ciutadella

De stadsdierentuin, een meer, een grote fontein en musea zijn allemaal te vinden in het park. En er is zelfs nog meer te ontdekken. Geen wonder dat dit park erg populair is bij de lokale bevolking en toeristen. Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en biedt een ontsnapping aan het drukke stadsleven. Of je nu de dierentuin wilt bezoeken, rond het meer wil varen met je geliefde of gewoon wilt relaxen op het gras, het park biedt het allemaal.

Columnas Romanos

“Één van de best bewaarde geheimen van Barcelona! 4 immens grote Romeinse pilaren verstopt in een Gotisch paleis die deel uitmaakte van de uit de 1e eeuw daterende tempel van Augustus.”

Sala pares

“Sala Pares is de eerste kunstgalerie waar Pablo Picasso een officiële tentoonstelling heeft gehouden.”