Bezienswaardigheden in Barcelona

Torre Agbar

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Deze moderne cilindervormige wolkenkrabber is uitgegroeid tot een ware bezienswaardigheid van Barcelona. Het lijkt uit het niets omhoog te rijzen en is een indrukwekkende 142 meter hoog. De buitenkant van het gebouw is bedekt met gekleurde aluminium, die gedurende de dag het zonlicht reflecteert. ’s Avonds is Torre Agbar op spectaculaire wijze verlicht en veranderd voortdurend van kleur

De toren ligt vlakbij Plaça de les Glòries en markeert de poort naar de nieuwe innovatie district van Barcelona; wijk 22@.

TIP: ’s Avonds is de toren het meest indrukwekkend als het verlicht is. Best bekeken vanaf een afstand.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Av. Diagonal, 211 211 | Openbaar vervoer: Metro: L1 Glòries | Website: http://www.torreagbar.com

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Columnas Romanos

“Één van de best bewaarde geheimen van Barcelona! 4 immens grote Romeinse pilaren verstopt in een Gotisch paleis die deel uitmaakte van de uit de 1e eeuw daterende tempel van Augustus.”

Mercat dels Encants Vells

Het vernieuwde Mercat dels Encants Vells is een must see voor iedereen. Waardeerders van architectuur zullen zeker genieten van de moderne, asymmetrisch, glanzende dak. Onder het dak vind je de belangrijkste en meest populaire vlooienmarkt van Barcelona. Winkelliefhebber zullen uren kunnen doorbrengen op deze unieke markt. Je kunt hier bijna alles vinden; vintage kleding en meubels, lp platen, ambacht, maar ook rommel. Als je honger hebt kun je voor eens snelle hap een bezoek brengen aan de kraampjes op de bovenste verdieping van de markt.

Sala pares

“Sala Pares is de eerste kunstgalerie waar Pablo Picasso een officiële tentoonstelling heeft gehouden.”