Bezienswaardigheden in Barcelona

Palau de la Musica

Jouw lokale TIX-gids: Thomas Elshout

Dit ongelofelijke stuk architectuur, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, is een concertzaal, gebouwd tussen 1905 en 1908. Het opvallende Art Nouveau gebouw is gemaakt van rode baksteen met pilaren, prachtige mozaïeken en stenen beelden. In 1977 is Palau de la Musica door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Met maar liefst zes speciale ruimtes worden er allerlei soorten evenementen hier georganiseerd en neem maar aan dat de binnenkant van het gebouw al even indrukwekkend is. Of nog beter, neem de rondleiding en ervaar het zelf.  

TIP: Bekijk de agenda op de website en koop een kaartje voor de echte ervaring!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: C/ Palau de la Música 4-6 | Openbaar vervoer: Metro: L1-L4 Urquinaona | Website: http://www.palaumusica.cat/en/

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Bekijk alle bezienswaardigheden

Placa Reial

Zoals de naam al suggereert, is Plaça Reial een openbaar plein in Barcelona. Prachtige gele gebouwen met bogen omvatten het plein en geeft een authentieke sfeer die alleen kan worden gevonden in Barcelona. De palmbomen en lantaarns, ontworpen door Gaudi, maken het plein af. Zowel de lokale bevolking als toeristen hangen graag rond bij de fontein terwijl ze naar de menigte kijken. Onder de bogen vind je diverse restaurants en cafés.

Parc de la Ciutadella

De stadsdierentuin, een meer, een grote fontein en musea zijn allemaal te vinden in het park. En er is zelfs nog meer te ontdekken. Geen wonder dat dit park erg populair is bij de lokale bevolking en toeristen. Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en biedt een ontsnapping aan het drukke stadsleven. Of je nu de dierentuin wilt bezoeken, rond het meer wil varen met je geliefde of gewoon wilt relaxen op het gras, het park biedt het allemaal.

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau is het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur, en is gemaakt door Lluís Domènech i Montaner, in zijn tijd een architect die vreemd genoeg veel populairder was dan zijn tijdgenoot Antoni Gaudi. Het oude ziekenhuis, gemaakt tussen 1905 en 1930, staat vandaag de dag voornamelijk bekend als Hospital de Sant Pau en is de opvolger van het oude armen ziekenhuis Hospital de Santa Creu uit de wijk Raval. De modernistische Hospital de Sant Pau heeft inmiddels ook weer een opvolger in een nieuw, modern ziekenhuis. De modernistische complex kan worden bezocht en dagelijkse excursies zijn in verschillende talen.