Activiteiten in Barcelona

El Mercat del Born

“In deze gerestaureerde modernistische markthal wordt vandaag de dag verteld over de oorlog van de Spaanse Successie. De oorlog waarna Catalonië zijn onafhankelijke status verloor.”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

De oorspronkelijke markthal is gebouwd in 1873 en is het grootste overdekte plein van Europa. De eerste functie van el Mercat del Born was een centrale markt. Na het verliezen van deze functie werd er een plan opgezet om de constructie te behouden. El Mercat del Born zou gaan dienen als bibliotheek, echter tijdens het restaureren van de constructie werden opgravingen gevonden van de oude wijk die in de 18e eeuw was vernietigd door Phillip V voor de aanleg van een grote citadel.

In plaats van de functie als bibliotheek is de constructie nu een openluchtmuseum waar deze opgravingen zijn te bewonderen. Ook worden er in verschillende zalen uitleg gegeven over de oorlog van de Spaanse Successie.

TIP: Om alle indrukken te laten bezinken, kan je onder het genot van een drankje en wat lekkere tapas even bijkomen in de Moritz bar, gelegen in hetzelfde complex.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Plaça Comercial 12 | Openbaar vervoer: Bus 39 and 51, stop Av Marquès de l'Argentera-Pg Picasso

Meer activiteiten in Barcelona

Bekijk alle activiteiten

Hop-On-Hop-Off Bustour

“Bekijk makkelijk en snel de toeristische highlights en houdt tijd over voor het échte Barcelona.”

Boqueria market

“De Boqueria markt is de ideale plek om de lege maag te vullen. Het aanbod aan hapjes en drankjes is overweldigend en er is voor ieder wat lekkers! ”

Jamón Experience

“Ontdek de geheimen achter de lekkerste ham ter wereld, een must voor fijnproevers.”