Activiteiten in Barcelona

Torre Bellesguard

“Torre bellesguard mag dan wel minder bekend zijn als de andere Gaudi projecten, maar in mijn oogpunt is hij wel één van de mooiste!”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona

Wil je op je gemak een van Gaudi’s meesterwerken betreden zonder eerst lang in de rij te moeten staan? Torre Bellesguard is een echte verborgen parel in Barcelona. Een bouwwerk dat Gaudi tussen 1900 en 1909 bouwde en wat nog steeds bewoond wordt door dezelfde familie die opdracht gaf voor het bouwwerk: de familie Guilera.

Met een audioguide ontdek je de meest subtiele symboliek in dit bijzondere gebouw maar ook in de tuin en ruines op het terrein. Een gids geeft een rondleiding door het gebouw die eindigt op het dak van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over Barcelona. Torre Bellesguard ligt aan de rand van de wijk Gràcia, op een aangename 10 minuten lopen van Metrostation Av. Tibidabo.

TIP: Torre bellesguard is het best te bezoeken met een officieel gids of door deel te nemen aan de dagelijkse tours die georganiseerd worden door de beheerders zelf. Let op: alleen geopend tot 15.00 uur.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Carrer de Bellesguard 16 | Openbaar vervoer: Bus: 123 Bellesguard-Immaculada | Telefoon: (+34) 93 250 40 93 | Website: http://www.bellesguardgaudi.com/en