Bangkok

Bangkok van bovenaf

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

Een opvallende sfeer en het spectaculaire uitzicht hebben dit een hoogtepunt van het nachtleven in Bangkok gemaakt, er is geen enkele plek om Bangkok het beste te ervaren als van boven! Dakterassen en restaurants zijn in populariteit gestegen gedurende de laatste jaren. Sky Bar, die ook te zien was in de film The Hangover Part II, biedt adembenemende uitzichten over de stad aan de rivierkant terwijl Vertigo and Moon BarRed sky, en Octave Rooftop Lounge & Bar stuk voor stuk stijlvolle plekken zijn om de zonsondergang te ervaren.

Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Eet je buikje rond op een Thaise versmarkt!

Een groot deel van de Thaise cultuur draait om eten. Een bezoek aan een versmarkt in de vroege ochtend is een fantastische manier om te zien hoe Thaise mensen ingrediënten kopen voor hun maaltijden thuis. Je kunt hier ook goedkoop maar smakelijk eten proberen, en je hebt zelfs kans om getuige te zijn van schenkingen die hier op de markt aan de monniken worden aangeboden!

Rondvaren over de Chao Phraya Rivier

Wist je dat Bangkok ooit bekend stond als het "Venetië van het Oosten"? Chao Phraya, "De Rivier van Koningen", is de belangrijkste rivier die door Bangkok loopt. Een tocht over de rivier stelt je in de gelegenheid om de vele tempels te zien die aan de rivieroevers liggen en je zult er de rustgevende sfeer ervaren van het lokale leven van de mensen die aan het water wonen. Er zijn verschillende opties voor een tocht over de rivier, zoals de Chao Phraya Express Boot of een complete avond cruise met diner. 

Ontdek het beste van Bangkok per fiets

Met een fiets kom je overal! Neem een sluiproute door smalle straten, vind het lekkerste eten en ontdek de verborgen kant van deze fantastische stad. De organisatie Bangkok Metropolitan Administration biedt een fiets service programma aan waarbij je een fiets kunt huren (de eerste 15 minuten zijn gratis!) bij zogenaamde Pun-Pun fietsstations, pak er een fiets en vermijd  de vastgelopen straten van Bangkok. Zowel overdag als in de avond is het de moeite waard om de fiets te nemen en zo Bangkok te ontdekken! Het is ook mogelijk om een georganiseerde fietstocht te boeken bij verschillende tourorganisaties zoals Go Bangkok Tours.