Bangkok

Bezoek een drijvende markt in Bangkok

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

Voor vele reizigers is een bezoek aan een drijvende markt een belangrijk element van een bezoek aan Thailand. De ervaring van het echte lokale leven aan de kanalen, en het kopen van divers heerlijk en vers geproduceerd eten van de bootverkopers is een oprecht charmante ervaring. Gelukkig hoef je niet ver van de stad te reizen om een drijvende markt te vinden. Onder de beste keuzes in Bangkok City scharen zich Talingchan en Khlong Lat Mayom Drijvende Markt aan de  Thonburi zijde, of Wat Takien Drijvende Markt in Nonthaburi.

Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Bekijk en leer Muay Thai op de plek waar het ontstaan is

Heb je ooit gehoord van Buakaw of Tony Jaa? Je bent al in de bakermat van de wereldberoemde vechtsport Muay Thai, dus mis de kans niet om deze opwindende sport te ervaren! Als je van vechtsporten houdt, kun je een avond naar Muay Thai kijken in het Lumpinee Boxing Stadium dat even buiten de stad ligt. Je kunt er de trainingsruimte bezoeken en enkele nieuwe vechtbewegingen leren. Zelfs als je geen fan bent dan is het nog altijd de moeite waard om deze unieke ervaring bij te wonen!

Rondvaren over de Chao Phraya Rivier

Wist je dat Bangkok ooit bekend stond als het "Venetië van het Oosten"? Chao Phraya, "De Rivier van Koningen", is de belangrijkste rivier die door Bangkok loopt. Een tocht over de rivier stelt je in de gelegenheid om de vele tempels te zien die aan de rivieroevers liggen en je zult er de rustgevende sfeer ervaren van het lokale leven van de mensen die aan het water wonen. Er zijn verschillende opties voor een tocht over de rivier, zoals de Chao Phraya Express Boot of een complete avond cruise met diner. 

Eet je buikje rond op een Thaise versmarkt!

Een groot deel van de Thaise cultuur draait om eten. Een bezoek aan een versmarkt in de vroege ochtend is een fantastische manier om te zien hoe Thaise mensen ingrediënten kopen voor hun maaltijden thuis. Je kunt hier ook goedkoop maar smakelijk eten proberen, en je hebt zelfs kans om getuige te zijn van schenkingen die hier op de markt aan de monniken worden aangeboden!