Bangkok

Bezoek een drijvende markt in Bangkok

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

Voor vele reizigers is een bezoek aan een drijvende markt een belangrijk element van een bezoek aan Thailand. De ervaring van het echte lokale leven aan de kanalen, en het kopen van divers heerlijk en vers geproduceerd eten van de bootverkopers is een oprecht charmante ervaring. Gelukkig hoef je niet ver van de stad te reizen om een drijvende markt te vinden. Onder de beste keuzes in Bangkok City scharen zich Talingchan en Khlong Lat Mayom Drijvende Markt aan de  Thonburi zijde, of Wat Takien Drijvende Markt in Nonthaburi.

Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Bezoek de betoverende en beroemde bezienswaardigheid: The Grand Palace

Een bezoek aan Bangkok zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan The Grand Palace en De Tempel van de Smaragd Boeddha. Deze spectaculaire bezienswaardigheid en zijn gecompliceerde gebouwen werden in 1782 gebouwd als residentie voor de koning. Vandaag de dag verwelkomt dit iconische paleis bezoekers van over de hele wereld om de indrukwekkende architectuur te bewonderen, evenals het uitmuntende vakmanschap. Er geldt een strikt kledingvoorschrift dus draag toepasselijke kleding om deze onvergetelijke ervaring mee te maken.

Ontdek de Thaise culinaire traktaties van Dinsor Road!

Dinsor Road is een favoriet bij de lokale bevolking om de lokale restaurants. Veel restaurants zitten hier al decennia lang gevestigd. Je kunt er makkelijk steeds één gerecht bij een restaurant bestellen en zo meerdere gerechten bij verschillende restaurants uitproberen.

Ontdek het beste van Bangkok per fiets

Met een fiets kom je overal! Neem een sluiproute door smalle straten, vind het lekkerste eten en ontdek de verborgen kant van deze fantastische stad. De organisatie Bangkok Metropolitan Administration biedt een fiets service programma aan waarbij je een fiets kunt huren (de eerste 15 minuten zijn gratis!) bij zogenaamde Pun-Pun fietsstations, pak er een fiets en vermijd  de vastgelopen straten van Bangkok. Zowel overdag als in de avond is het de moeite waard om de fiets te nemen en zo Bangkok te ontdekken! Het is ook mogelijk om een georganiseerde fietstocht te boeken bij verschillende tourorganisaties zoals Go Bangkok Tours.