Bezienswaardigheden op Bali

Tegalalang

“Een prachtige plek om een indrukwekkende selfie te nemen met een achtergrond van terrasvormige rijstvelden waarachter belangrijke culturele aspecten schuilgaan.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Met de uitgestrekte gelaagde terrasvormige rijstvelden die de heuvels bedekken is Tegalalang er in geslaagd de aandacht te trekken van de bezoekers in Ubud. Het is domweg té verleidelijk om geen selfie te nemen voor het adembenemende uitzicht, te genieten van een kop thee of langs de nauwe, modderige paden te lopen door de rijstvelden.

Hoewel de rijstvelden lang niet zo indrukwekkend zijn als de terrasvormige rijstvelden in China of de Filipijnen, behouden de prachtig aangelegde hellingen wel een interessant cultureel aspect van Bali. De rjstvelden worden nog altijd door een zeer traditioneel irrigatiesysteem bewaterd: Subak genaamd. Je kunt het beste de zonsondergang vermijden omdat het dan erg druk kan zijn.

TIP: Dorpelingen zijn beschikbaar om "in te huren" als model voor je foto, maar bied van tevoren wel een beloning aan. Laat de opdringerige verkopers links liggen en vergeet niet je selfie-stick mee te brengen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Jalan Raya Tegallalang, Ubud