Bezienswaardigheden op Bali

Tirta Empul

“Bewonder dit oude deel van Bali en ontdek het verhaal achter het unieke zuiveringsbad.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Deze oude tempel, gelegen naast het opmerkelijke presidentiële paleis van Tampaksiring, werd gebouwd in 960 na Christus en bestaat uit een tempel en een heilige bergbron die zeer belangrijk is voor de Balinese bevolking. Door de jaren heen maken Balinese bewoners een pelgrimstocht vanuit alle hoeken van het eiland om deel te nemen aan een zuiveringbad in het heldere water door langs een rij douches te lopen. Aangezien Ubud steeds meer een spirituele plek wordt voor new-age bezoekers participeren zij ook in de zuiveringsceremonie. Maar uit respect voor de cultuur dien je dit alleen te doen als je er ook echt in gelooft. 

TIP: Vrouwen die menstrueren zijn niet welkom in de tempel. Het beste aan deze tempel is de omliggende souvenirmarkt waar de prijzen van handwerk en souvenirs aanzienlijk lager liggen dan op de Ubud markt. Vergeet niet gepaste kleding te dragen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Jalan Tirta Empul, Gianyar

Meer bezienswaardigheden in Bali

Bekijk alle bezienswaardigheden

Padang Padang Beach

“Nog zo'n exotische en tropische hemel waardoor je jouw verblijf in Bali wilt verlengen!”

Ubud Market

“De enige plek in Ubud waar je het lokale leven en het toeristenleven in één dag kunt beleven!”

GWK Cultural Park

“Het wordt gezien als een belangrijke en iconische bezienswaardigheid maar misschien is het gewoon het perfecte uitkijkpunt over de Indische Oceaan en het zuidelijke deel van Bali.”