Activiteiten op Bali

Traditioneel weven

“Neem een moment om terug te gaan in de tijd en zie hoe de traditionele Balinese bevolking heilige kunst weven.”

- Intan woont al sinds 2006 op Bali

Weinig toeristen weten dat Bali prachtige, traditionele stoffen produceert inclusief het zeldzame dubbel-ikat geweven doek Geringsingan, uit één van de oudste dorpen in Bali, Tenganan. Dit geïsoleerde dorp is gelegen in het Karangasem regentschap en leeft nog steeds volgens de duizend jaar oude Bali Aga cultuur, de Aboriginal cultuur van Bali. De dubbel-ikat stof is hun nalatenschap; het heeft een heilige en mystieke betekenis, maar hoewel de stof belangrijk is voor hun cultuur staat deze authentieke wijze van weven onder bedreiging.

Vandaag de dag zijn er slechts enkele vrouwen over die deze oude weeftechniek nog toepassen, waardoor dit authentieke textiel minstens enkele honderden euro's kost. Een bezoek brengen om te zien hoe deze stof wordt gemaakt is een waardevolle culturele ervaring.

De beste manier om ongemakken te voorkomen is een auto met chauffeur te nemen. Echter, als je kiest om te gaan rijden, neem dan de Bypass Ngurah Rai naar Padang Bai en vanuit daar ga je richting Candidasa. Vanaf het centrum van Candidasa rijd je ongeveer 4 kilometer de berg op via een zandweg naar Tenganan village. Tenganan ligt ongeveer op 70 kilometer afstand.

TIP: Sommige patronen worden niet meer gemaakt, waardoor ze een stuk duurder zijn geworden. Als je antiek of textiel verzamelt en dit wilt aanschaffen, bereid je dan voor op een uitgave van minimaal enkele honderden euro's voor de meest zeldzame en hoogwaardige kwaliteit stoffen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Jalan Raya Nyuh Tebel, Tenganan

Meer activiteiten in Bali

Bekijk alle activiteiten

Bezoek Monkey Forest, Mengwi Temple & Tanah Lot

Bezoek 3 beroemde bezienswaardigheden in één tocht; de Mengwi (Taman Ayun) Tempel, Monkey Forest en Tanah Lot. Het boeken van een tour heeft als voordeel dat je zonder moeite op de juiste locaties aankomt. Je wordt namelijk opgehaald bij je hotel, vervoerd per minivan met airco en begeleid door een Engels sprekende gids.

Bali Nusa Dua Theater

“Deze wonderbaarlijke voorstelling toont de multiculturele aspecten van Indonesië.”

Duiken

“Net als surfen is duiken ook populair in Bali. Het eiland staat bekend om haar rijke maritieme leven en onderwaterjuwelen. Neem een duik voor een magische beleving!”