Bali

Ontdek de verfijnde Balinese keuken!

Jouw lokale TIX-gids: Intan Tanjung

Wereldklasse, Balinese smaak; niets kan deze aparte combinatie verslaan. Wat dacht je van speenvarken, gekookt op sous-vide wijze, of kippenpootjes in een broodje als amuse-bouche? En vergeet die Franse wijn maar; probeer de smaakvolle, kleine porties te combineren met een heldere, lichte lokale wijn om optimaal te genieten van de verfijnde Balinese keuken.

Tip: Het Mozaic Restaurant in Ubud biedt het beste van de verfijnde fusion keuken, Teatro in Seminyak heeft meer uitgesproken smaken op het menu staan, of probeer het Cascades restaurant in Ubud waar je twee verschillende soorten keukens kunt proeven: de authentieke en de Westerse keuken.

Suggestie of feedback?

Meer in Bali

Bekijk alle tips

Onthul het geheim van de Balinese massage

De wereld is het er over eens dat Balinese massage de beste in de wereld is, maar wist je ook dat de lokale bevolking dit eigenlijk doet voor de gezondheid? De Balinese bevolking gebruikt natuurlijke frangipani olie om te masseren en ze geven stevige streken en drukken om de stijve spieren los te maken. Onthul het geheim van deze iconische massage door er eentje te ondergaan als je een bezoek brengt aan het eiland.

Aanbid de "sunset culture" van Bali!

Zonsondergang is de belangrijkste tijd van de dag en die mag je zeker niet missen. Bewonder de hemel als deze karmozijnrood kleurt tijdens een wandeling langs het strand van Kuta, of doe mee met de lokale bevolking tijdens het "bieruurtje" en Happy Hour bij de bekende strandclubs. Je zult geen spijt krijgen om aan deze opwindende lokale rituelen deel te nemen.

Leuke watersport activiteiten in Tanjung Benoa

Geniet van een dag gevuld met opwindende watersport op het strand van Tanjung Benoa. Er is voor ieder wat wils. Zo kun je genieten van de spetters bovenop de Flying Fish (een platte, rubberen boot) of het turquoise water van boven bewonderen of een ritje maken op de Bananenboot (en vergeet niet stiekem de bestuurder te vragen wat extra scherpe bochten te maken voor meer sensatie).