Alicante

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Francisca Maciá

Je hebt je vakantiebestemming bereikt. Haal snel je koffer op, en laten we eens kijken hoe je het beste naar Alicante kunt reizen! Alicante-Elche Airport ligt in El Altet, een klein kustplaatsje in de gemeente Elche, op nog geen 12 kilometer van het stadscentrum van Alicante. Hieronder staan de manieren beschreven hoe je naar het stadscentrum kunt reizen.

Openbaar vervoer

Bus
Je kunt bus C6 van het vliegveld van Alicante nemen. De bushalte bevindt zich in de grote terminal, op Level 2, bij het ‘Departures’-trottoir. Overdag rijdt er elke 20 minuten een bus. Tussen middernacht en 5.00 uur ’s ochtends rijdt er één bus per uur. Een enkel kaartje kost €3,85.

Je kunt de busroute hier bekijken, en algemene informatie over de bus kun je hier vinden.

Taxi
Radio Taxi Elche is de stadstaxidienst voor het Alicante-Elche Airport. Je vindt de taxistandplaatsen bij de grote terminal, Level 0, bij het ‘Arrivals’-trottoir. De taxi’s zijn wit en hebben een groene streep over het midden van de auto, van de motorkap tot aan de achterkant. Een taxirit van het vliegveld naar Alicante kost ongeveer €22,-.

Radio Taxi Elche: +34 965 427 777

Privévervoer

Autoverhuur
Als je van plan bent om eropuit te trekken en meer van de regio te zien, is het wellicht een goed idee om een auto te huren. Er bevinden zich autoverhuurbedrijven in de grote terminal, Level 0, in de Aankomsthal. Je kunt uit ongeveer negen verhuurbedrijven kiezen op het vliegveld.

Shuttletransfer
Als je een deur-tot-deur-service fijn vindt, dan kun je een shuttletransfer boeken bij shuttlediensten zoals Alicante Private Transfers of ShuttleDirect.

Suggestie of feedback?