Alicante

Francisca Maciá

“Het beste wat je kunt doen in het zonnige Alicante is het te voet verkennen. Ik ben gek op lange wandelingen door de stad – met tussenstops voor tapas en bier, dat is vanzelfsprekend. Alicante is geen grote stad, maar neem de tijd om het te ontdekken: een van de charmes van Alicante is dat het je laat zien dat het leven rustig aan geleefd moet worden.”

- Francisca woont al sinds 1979 in Alicante
Over mezelf:

Ik ben een journalist met een voorliefde voor creatief schrijven, en ik hou van digitale media. Ik ben geboren aan de zonnige zuidoostkust van Spanje, en heb altijd een levenslust gehad die me langs verschillende wegen op de wereld heeft geleid, tussen journalistieke opdrachten in. Ik heb bloemen verkocht bij de toegangspoorten van een begraafplaats, deed alsof ik talent had als amateuractrice, en schonk cocktails aan het strand – om maar wat op te noemen.

Tegenwoordig zou ik elk project aannemen dat me nieuwsgierig maakt, waar ik actief van kan leren en waar ik aan bij kan dragen. Ik geloof nog steeds dat de wereld kan veranderen – maar dat gaat ‘ie niet vanzelf doen.

Wat mijn bestemming geweldig maakt:

Deze historische Mediterrane havenstad is de perfecte bestemming om je over te geven aan de relaxte genoegens van het leven, maar ook om je te voegen bij het open en extraverte karakter van de Alicantino’s, en om ze beter te leren kennen. Je kunt Alicante het hele jaar door bezoeken. Als toegangspoort naar de Costa Blanca is het erg populair onder toeristen. Als je al weet dat dit je bestemming wordt, maar je weet nog niet wanneer je wilt gaan, kom dan rond 20 juni. Dan vinden namelijk de San Juan vreugdevurenfestivals plaats, en dat is het moment dat het plezier van de stad en zijn inwoners het beste naar voren komt.

Suggestie of feedback?