Alicante

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Francisca Maciá

Openingstijden
In Alicante zijn winkels van maandag tot en met zaterdag open. Over het algemeen zijn de openingstijden van 9.00/10.00 uur tot 13.30/14.00 uur. Na de lunch, vanaf 17.00 uur, blijven winkels open tot 20.00 of 21.00 uur. Houd er rekening mee dat dit slechts de algemene openingstijden zijn voor kleine bedrijven. Grotere winkels, warenhuizen en supermarkten sluiten niet tijdens de lunch, en blijven dus de gehele dag open.

Op zon- en feestdagen zijn de winkels over het algemeen gesloten. In Alicante mogen winkels op 10 zondagen per jaar geopend zijn. Deze koopzondagen vinden meestal rondom Kerst, Pasen en tijdens de uitverkoop plaats.

Uitverkopen
Er vindt twee keer per jaar een officiële uitverkoop plaats in Alicante: na Kerst (van 7 januari tot aan het begin van maart) en in de zomer (van juli tot september). Gedurende het jaar zijn er ook speciale aanbiedingen en uitverkopen, zoals tijdens de Amerikaanse Black Friday.

Openingstijden van restaurants
Keukens zijn van 13.00 tot 16.00 uur geopend voor de lunch, en van 20.00 tot 23.00 uur voor het diner.

Geld
De munteenheid die in Alicante wordt gebruikt is de euro.
Alle winkels en restaurants accepteren muntgeld en bankbiljetten. Sommige plekken accepteren geen biljetten van €200,- of meer. Je kunt in de meeste winkels met creditcards of pinpassen betalen, maar neem vooraf contact op met je bank om na te gaan of je internationale betalingstransacties kunt uitvoeren.

Geldautomaten
In Alicante kun je bij geldautomaten contant geld opnemen. Onthoud wel dat je bank een extra toeslag in rekening kan brengen, en dat Spaanse pinautomaten ook extra kosten in rekening kunnen brengen.

Suggestie of feedback?