Alicante

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Francisca Maciá

Wanneer je in het buitenland bent, is het altijd verstandig om op je te hoede te blijven, zelfs als je in een vrij veilige stad zoals Alicante vakantie viert. Toeristen zijn vaak het slachtoffer van zakkenrollers, vooral in toeristische gebieden, maar ondervinden verder weinig problemen. Toch is het altijd slim om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Hieronder volgen een aantal tips om ervoor te zorgen dat je een ontspannen vakantie in Alicante beleeft:

  • Probeer te voorkomen dat je wordt aangezien als toerist, bijvoorbeeld door de manier waarop je je kleedt of door rond te lopen met een plattegrond van de stad.
  • Loop ’s nachts niet in je eentje rond in gebieden die je niet goed kent; het is beter om je in een groep te begeven, of om een taxi naar je bestemming te nemen.
  • Laat je spullen nooit onbeheerd achter, vooral niet in een bar of op een terras. Houd je tas goed bij je. Leg deze op je schoot in plaats van dat je hem aan je stoel hangt. Leg je tas bij voorkeur ook niet op de grond of op de stoel naast je.
  • Als je naar het strand gaat, neem dan alleen de dingen mee die je gedurende de dag nodig hebt. Laat geen geld of je telefoon achter bij je stranddoek wanneer je gaat zwemmen of op het strand gaat spelen.
  • Als je met je gezin reist, houd je kinderen dan goed in de gaten.
  • Alicante is over het algemeen een zeer veilige stad, en dit zijn maar enkele algemene tips. Als je je gezond verstand gebruikt, zal je niets overkomen. Als je toch in moeilijkheden raakt, bel dan met 112 voor noodgevallen en maak een melding van de situatie.  
Suggestie of feedback?