Wenen

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Marta Palandri

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een beetje lastig, maar de transfer van en naar de luchthaven van Wenen is vrij snel. Natuurlijk is er altijd de verleiding om een taxi naar het stadscentrum te pakken, en taxichauffeurs doen hun best om jouw aandacht te trekken, maar geloof me wanneer ik zeg dat er vele andere, toerist-vriendelijkere opties zijn die je kunt overwegen.

Allereerst, de snelste manier om naar het centrum (en terug) te gaan is met de S-Bahn, de een snelle stadstrein. De S7 stopt altijd op platform 1 van het treinstation in het vliegveld, en deze vertrekt twee keer per uur; om ongeveer kwart over en kwart voor het hele uur. Een kaartje is ook vrij goedkoop, bijna hetzelfde als een ritje in elk ander deel van de stad; zo tussen de €2,- en €5,-. De S-Bahn brengt je binnen 25 minuten naar de stad.

Als je de S7 mist, kun je ook de CAT nemen. De CAT is ook een snelle trein en je kunt je bagage aan boord inchecken. Maar, de CAT is wel aan de dure kant, zeker gezien het maar 5 minuten sneller is dan de S-Bahn. Een retourtje kost namelijk €21,-.

Andere opties zijn de bus (Vienna AirportLines) waar een retourtje ongeveer €16,- kost, en de eerdergenoemde taxi’s, wat het meest kostbare vervoersmiddel is aangezien een ritje zo’n €45,- kan kosten.

Suggestie of feedback?

Meer in Wenen

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer Wenen

Wenen is trots op haar zeer efficiënte openbaar vervoersnetwerk. Hoewel je prima door de stad kunt wandelen (en door de stad lopen is sowieso een leuke ervaring), zijn de meeste, en bijna alle, buurten ontzettend goed met elkaar verbonden, en de wijken doorkruisen om naar je bestemming te komen is zo simpel als wat. Daarbij biedt Wenen haar inwoners en bezoekers ook veel manieren aan om door de stad te reizen. Laten we eens kijken.

Openingstijden en Betalen

Winkelen en Openingstijden

Veiligheid

Wenen staat algemeen bekend als een opvallend veilige stad. Met ongeveer 2 miljoen inwoners staat het altijd in de top 5 van de jaarlijkse ranglijst van steden met een hoog woongenot – als ze al niet op de eerste plek staat. Toeristen, zowel mannen als vrouwen, zullen zich altijd en op bijna alle plekken in de stad veilig voelen. ’s Avonds alleen over straat lopen, vooral in de meer centraal gelegen districten, is ook over het algemeen geen probleem. Hetzelfde geldt voor reizen met het openbaar vervoer.