Wenen

Praktische tips

Jouw lokale TIX-gids: Marta Palandri

Wenen lijkt heel veel op de meeste Europese steden wat betreft het dagelijks leven, gebruiken, etcetera. Toch is het altijd handig om een paar bruikbare tips en trucs bij de hand te hebben als je gaat reizen. Dit zijn een paar dingen die je moet weten voordat je op reis gaat.  

  • Ja, het kraanwater is veilig om te drinken, en het is ook erg lekker!
  • Fooi geven is gebruikelijk, maar het draait meer om het naar boven afronden van de rekening.
  • De enige supermarkten die op zondag open zijn, zijn die in treinstations (en ziekenhuizen), en er zijn dus maar weinig van deze te vinden in de stad. Plan dus vooruit als je in een appartement verblijft!
  • In Wenen kun je heel makkelijk zien in wel district je bent. Als je twijfelt, kijk dan op het straatnaambordje, ernaast staat altijd een cijfer afgebeeld. Dit cijfer komt overeen met het districtnummer waar je je op dat moment bevindt.
Suggestie of feedback?

Meer in Wenen

Bekijk alle tips

Veiligheid

Wenen staat algemeen bekend als een opvallend veilige stad. Met ongeveer 2 miljoen inwoners staat het altijd in de top 5 van de jaarlijkse ranglijst van steden met een hoog woongenot – als ze al niet op de eerste plek staat. Toeristen, zowel mannen als vrouwen, zullen zich altijd en op bijna alle plekken in de stad veilig voelen. ’s Avonds alleen over straat lopen, vooral in de meer centraal gelegen districten, is ook over het algemeen geen probleem. Hetzelfde geldt voor reizen met het openbaar vervoer.

Luchthaven Transfer

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een beetje lastig, maar de transfer van en naar de luchthaven van Wenen is vrij snel. Natuurlijk is er altijd de verleiding om een taxi naar het stadscentrum te pakken, en taxichauffeurs doen hun best om jouw aandacht te trekken, maar geloof me wanneer ik zeg dat er vele andere, toerist-vriendelijkere opties zijn die je kunt overwegen.

Openingstijden en Betalen

Winkelen en Openingstijden