Vancouver

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Kassia Byrnes

Vancouver heeft slechts één groot vliegveld, beter bekend als YVR, en je kunt op verschillende, makkelijke manieren van het vliegveld naar Downtown Vancouver reizen.

Auto
Als je van plan bent om veel excursies rondom Vancouver te maken, dan is het wellicht slim om een auto te huren wanneer je aankomt. Veel grote autoverhuurbedrijven hebben een balie binnen in YVR, dus je kunt daar makkelijk een auto huren en retourneren. De route naar het stadscentrum staat duidelijk aangegeven en duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Taxi
Eén ding waar je aan moet wennen in Vancouver, is dat hier geen Uber beschikbaar is, maar de taxidiensten zijn wel vriendelijk en betrouwbaar. Als je besluit een taxi te nemen op het vliegveld naar de stad, dan vind je de taxistandplaatsen op niveau 2. Alle taxi’s die hier staan hebben een licentie en baseren hun prijzen op het aantal zones, in plaats van dat je rit wordt berekend met een meter. Een ritje naar Downtown Vancouver kost ongeveer $28,-. Maar, onthoud wel dat een ritje van de stad naar het vliegveld wél wordt gebaseerd op de meter, en dat dat dus duurder kan zijn.

Openbaar vervoer
De SkyTrain van Vancouver is een goedkope manier om snel naar de stad reizen, aangezien de 30-minuten durende rit voor volwassenen slechts $7,- kost. De locatie van het treinstation in het vliegveld staat duidelijk aangegeven, en de dienst wordt gerund door Canada Line. Je maakt onderweg een aantal stops, waaronder in Downtown Yaletown, Vancouver City Centre en Waterfront in Gastown, waar de rit eindigt. Je kunt dagpassen en maandpassen kopen bij de ticketautomaten. Je kunt ook meer informatie over de prijzen, de vertrektijden en kaarten vinden op de Translink-website.

Suggestie of feedback?