Vancouver

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Kassia Byrnes

Je kunt eindeloos winkelen in het bruisende Vancouver. Je vindt lokale designers in Gastown, talloze tweehandswinkels in Main Street, vele markten verspreid door de stad met bijzondere ambachtelijke items en verse producten direct van de boerderij, en luxe winkels in Robson Street en Granville Street. Uiteraard verschillen de openingstijden per winkel, maar over het algemeen zijn winkels open van 10.00 tot 18.00 uur op maandag tot en met zaterdag, en vanaf het middaguur tot 17.00 uur op zondag. Winkelcentra zijn vaak langer open, tot 20.00 uur op doordeweekse dagen en van 10.00 tot 18.00 uur op zondag. De begin- en eindtijden van markten met eten en ambachtelijke producten verschillen qua dagen en tijden, dus het is altijd verstandig om dit vooraf even op te zoeken.

De munteenheid die in Vancouver wordt gebruikt is de Canadese dollar. 1 euro staat ongeveer gelijk aan 1,5 Canadese dollar. De manier waarop je kunt betalen wisselt nogal in Vancouver. Creditcards worden door de meeste winkels, groot en klein, wel geaccepteerd, maar sommige grote winkels kunnen een overeenkomst hebben afgesloten met een specifiek creditcardbedrijf. De Costco in Vancouver accepteert bijvoorbeeld alleen Mastercard, waardoor je dus niet met een Visa-kaart kunt betalen. Het komt niet vaak voor, maar het is misschien wel slim om voor de zekerheid wat contant geld op zak te hebben.

Pinpassen zijn echter een heel ander verhaal. Als je pinpas niet is uitgegeven door een Canadese bank (dan heb je dus wellicht geen Interac Debit Card), is de kans groot dat die niet wordt geaccepteerd. Als je een niet-Canadese pinpas hebt, kun je wel nog steeds geld opnemen bij een pinautomaat.

Op markten en in kleine winkeltjes kun je veelal alleen met contant geld betalen, het is dus echt aan te raden om wat cash geld bij de hand te hebben.

Suggestie of feedback?